Проект модернізації котельні на Тролейбусній окупить себе за три роки – Марцінків

Сьогодні, 18 грудня, була урочисто відкрита котельня на Тролейбусній.

«Хоч працює вона вже майже місяць, символічно перерізали червону стрічку поважні гості - керівник відділу підтримки реформ Посольства Швеції в Україні Генрік Вітфельдт та уповноважений міністр Посольства Литви в Україні Гвидас Керушаускас. І невипадково, адже дві третини вартості проекту профінансували завдяки гранту Швеції, решта - кредит ЄБРР», - відзначив міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, модернізацію котельні повністю виконала литовська фірма «Енерстена», яка стала переможцем відкритого міжнародного тендеру. Загалом за рік завдяки цьому проекту місто зекономить 2,6 кубічних метрів газу та 200 тис. кВт/год. електроенергії.

«Проект модернізації котельні окупить себе за 3 роки. З котлом потужністю 4 МВт на дерев’яній трісці вона наразі є найбільшою в місті котельнею, що використовує альтернативні джерела палива. Вона забезпечує теплом і цілорічно гарячою водою мешканців Пасічної. Далі плануємо переключити до котельні й інших абонентів цього мікрорайону. На цьому не зупиняємось і наступними плануємо модернізувати котельні на Дорошенка, Довгій, Симоненка. Шкода, що наша держава майже не підтримує програм енергоефективності, тому місту постійно доводиться шукати іноземних партнерів», - відзначив міський голова. 

Леся, 18.12.2017 17:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини