Активіст: Петиція за ініціювання імпічменту - це прояв протесту суспільства проти наруги над свободою слова

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Петиція за ініціювання імпічменту - це прояв протесту суспільства проти наруги над свободою слова в Україні. Перед журналістами нині постає вибір – залишитися вільним, чи погодитися на «золоті кайдани». На жаль, перспективу незалежності у власній творчості обирає меншість. Більшість тих, котрі обрали шлях преклоніння перед владою саме й поповнюють ряди «легіону порохоботів». Позиція Національної спілки журналістів України по питанню обмежень свободи слова не є зрозумілою. Та щедрість в роздаванні почесних відзнак дає підстави судити на предмет того влада задіює важелі матеріального стимулу.

Петицію за ініціювання імпічменту Петра Порошенка не варто розглядати однозначно – навпаки, в її змісті просліджується багатогранність первинного задуму.

Адресація петиції 6 адресатам одразу в значній мірі унеможливлює прийняття по ній однозначного рішення. Справа в тім, що реакція міжнародної організації «Репортери без кордонів» може кардинально різнитися від реагування Комісара з прав людини ООН. Як і те, що думка Державного департаменту США може йти в розріз з рішенням по даному питанню Верховної Ради України.

В той же час, ідея такої петиції створює ілюзію такого собі «дамоклевого меча» - сигналу для президента та його оточення послабити обмеження на розміщення в ЗМІ критики на дії влади, відкрити доступ опозиційним журналістам до публікації власних матеріалів без обмежень».

Леся, 28.12.2017 10:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини