Порошенко готується на другий термін – активіст про акцію «Кава на Майдані»

Громадський активіст Михайло Андрійович про акцію «Кава на Майдані» для «Малакави»:

«В попередньому задумі, акція «кава на Майдані» навряд чи планувалася як масовий захід на підтримку діючого президента. Генерація ідеї в більшій мірі була спланована на вивчення не так громадської думки, помноженої на кількість прихильників, як встановлення самого контингенту ймовірних прихильників політики діючої влади.

Петро Порошенко явно готується на другий президентський термін. Його політтехнологи нині працюють над вибором шляху реалізації цього проекту. Можна припустити, що за приклад, беруться технології виборів Леоніда Кучми в 1999 році та «досвід» попередніх перемог Володимира Путіна. Їхні виборчі кампанії започатковувалися теж «стихійно» за ініціативи народних мас – саме «кава на Майдані» мала виконати роль поштовху.

Та задуму не дано було стати максимально реалізованим. Не останню роль в цьому зіграв випадок затримання Арсенія Яценюка швейцарськими прикордонниками. Такий «форс-мажор» моментально відбив бажання очолити «попивання кави на Майдані» у таких неординарних політиків як Ляшко, Ківа, Барна та інші. Приклад Бірюкова тому приклад – нині, навіть у палких прихильників «прихильників політики президента» не однозначне ставлення до його оточення.

Таким чином, акція «пиття кави на Майдані» (як і продубльовані аналогічні заходи в окремих містах України), перетворилася в банальну «ерзац-каву» з неприємним присмаком. Зрозуміло, що усвідомивши реалії, команда Порошенко змушена нашвидкуруч планувати адекватні дії над нарощуванням іміджу свого кандидата».

Нагадаємо, у неділю, 24 грудня, в Києві пройшла акція «Кава на Майдані», серед організаторів якої були учасники АТО. Вони закликали вийти на Хрещатик, аби випити кави і з’їсти солодощі разом із друзями. Акція зібрала за різними підрахунками від 200 до 300 учасників. Серед учасників акції був і радник президента Юрій Бірюков, у якого виник конфлікт із представниками полку «Азов» на предмет того, хто саме звільняв Маріуполь. Радника президента звинуватили у тому, що він у соціальних мережах розповсюджує недостовірну інформацію.

Леся, 26.12.2017 11:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини