Вибори в Делятинській ОТГ: «Батьківщина» не здобула бажаного реваншу – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович про вибори Делятинської ОТГ для «Малакави»:

«За результатом виборів голови та депутатів до Делятинської ОТГ можна судити, в першу чергу, про те, що місцева «Батьківщина» не здобула бажаного реваншу за поразку по виборах Ланчинської ОТГ. Поряд з цим, в меншій степені, можна говорити й про те, що «Свобода» теж не у виграші. Загалом, від «Руху нових сил», «Самопомочі» та, ймовірно, «Батьківщини», БПП, в складі Делятинської ОТГ буде по одному депутату – решта «самовисуванці».

В той же час, існує й «підводна частина айсбергу». Справа в тім, що місцеві осередки політичних сил в даних виборах діяли обережно – інакше кажучи, «розкладали яйка під різних квочок». Якщо адмінресурс виконавчої гілки влади був явно «зациклений» на агітації за кандидата М. Ерстенюка, то ресурс районної ради був скерований на підтримку 2-3 інших кандидатів: Б. Климюка, П. Якімця та І. Козловського.

До речі, батько переможця виборів Б. Климюка працює в апараті Надвірнянської районної ради. Верховодять там нині ставленики «Свободи» та «Батьківщини». Тому, можна говорити про можливе, в майбутньому, «схиляння» новообраного голови Делятинської ОТГ на бік саме цих політичних сил. Та чи вдасться їм мирно поділити лаври цієї сумнівної перемоги , нині судити рано.

Слід очікувати, що між політичними силами почнеться неабияка боротьба й за депутатів – «самовисуванців». Як і те, що голові Делятинської ОТГ може бути призначено заступників – контролерів від політичних сил. Прогнозованим, до певної міри, може бути призначення на таку посаду того ж П. Якімця…як і голову Ч. Потоку В. Шовгенюка. Можливі й інші кандидатури - питання в ціні майбутніх політичних торгів».

Леся, 25.12.2017 12:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини