Вважати нардепа Дерев’янка «головним фінансистом» Саакашвілі виглядає примітивно – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович про фінансування «Руху нових сил» для «Малакави».

«Багато-хто нині задається питанням на предмет походження ресурсу, за який фінансується протестна акція «Руху нових сил» Міхо Саакашвілі. На даний час не виявлено жодного серйозного бізнесу, бенефіціарним власником якого би він виступав. Зрозуміло, що тінь падає на його соратників, нардепа від Прикарпаття Юрія Дерев’янка в першу чергу. На початках зародження РНС це ще якось спрацьовувало – та нині стає зрозуміло, що вважати добродія Дерев’янка «головним фінансистом» Саакашвілі виглядає примітивно.

«Російський слід», який нині мусолить влада, не витримує критики. «Шити справу Курченку» маючи «шоколадний бізнес в Ліпецьку» - краще би було ту тему Порошенку не чіпати …

«Грузинський слід»! До речі, грузинів нині в Україні 30-40 тисяч - що не кажи, 1% від населення Грузії. Чи варто брати до уваги те, що грузинська діаспора відгукнулася на заклик своїх земляків допомогти їм в «скрутний час»? Грузинська влада не охоче сприймає повернення М. Саакашвілі. Не виключно, що й Адміністрація Президента нині робить все для того, щоб «відмежувати» материнську Грузію від свого екс-президента Саакашвілі. З цією метою ведеться опрацювання діаспорних грузинських групи з наміром відштовхнути їх від політичного зближення із Саакашвілі.

Загалом, чи доречно нині Порошенкові та Луценкові задаватися питанням на предмет фінансування кампанії протесту, яка направлена проти них самих? Зароджується питання на предмет фінансування акції «Україна без Кучми» та проекту «Народна самооборона» та інших, їм подібних. Варто пригадати, що саме в реалізації Луценкової «Самооборони» був задіяний неабиякий ресурс Давида Жванії – кому, як не нинішньому генпрокуророві це знати …

В той же час, та сама влада не усвідомлює, що власними діями вона в значній мірі підживлює хвилю протесту проти себе. Оточення Порошенка поступово усвідомлює, що настає час думати про власне існування при наступній владі. Зробити нині «вкладення» в опозицію проти Порошенка для багатьох може видатися розумним кроком, який має принести непогані дивіденди в майбутньому».

 

Леся, 18.12.2017 12:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини