Ця ситуація для нас стала величезним уроком – Дерев’янко про штурм «Жовтневого палацу»

Влада закономірно з перших днів хотіла дискредитувати ідею мирних протестів, про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Ми бачили тези провладних ЗМІ та блогерів про «30 бомжів», «Міхомайдан», «гроші Януковича». Рух Нових Сил та її активісти за цей час відчули тиск репресивної машини - арешти, залякування, блокування рахунків - це ті інструменти, якими влада намагалася зупинити наш протест. Але чого не вдавалося владі до вчорашнього дня - так це зробити картинки «радикального силового протистояння». Саме таке сприйняття здатне відвернути від нашого протесту людей. І саме вчора влада вдалася до реалізації цього сценарію. Відразу хочу сказати - це була провокація і ми не будемо виправдовуватися, що піддалися на нього. Це безумовно було великою помилкою», - відзначає нардеп.

За його словами, холодний аналіз вчорашніх подій біля «Жовтневого палацу» дає підстави стверджувати - це був спланований сценарій.

«І мені здається, що він став можливий не без зрадників та інформаторів в рядах учасників мирних акцій протестів. І слава Богу, що нам вдалося уникнути людських жертв. Михайло Саакашвілі вчасно зрозумів, що це провокація і в натовпі біля Жовтневого палацу діють професійні провокатори - закликав людей відходити від будівлі. Завдяки цьому вдалося досягти деескалації конфлікту. Хочу зазначити, що ця ситуація для нас стала величезним уроком. На майбутнє - це стане досвідом уникнути провокацій», - відзначив нардеп.

За його словами, влада хоче, щоб ми сьогодні розчарувалися в мирному протесті і щоб ми розійшлися по домівках.

«А вони продовжать звично грабувати країну. У нас немає права здатися. Ми не маємо права зупинити ініціативу народу на мирний протест та право прагнути змінювати країну», - додав нардеп.

Леся, 18.12.2017 11:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини