Саші – свободу! У Києві вимагають припинити тортури над затриманим учасником АТО Бурцевим

Сьогодні, 29 жовтня, під час мітингу у Києві нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко закликав президента Петра Порошенка та голову ГПУ Юрія Луценка припинити тортури над учасником АТО, який мешкає в Івано-Франківську Олександром Бурцевим, передає «Малакава».

За словами Дерев’янка, Бурецев знаходиться в СІЗО за надуманими звинуваченнями. Проте стан його здоров’я вимагає спеціального лікування, яке йому начебто не надають. Нардеп каже, що в цьому випадку можна говорити, що до затриманого застосовують тортури.

Політик говорить, що Бурцева готові взяти на поруки понад сім народних депутатів, проте суд на зміну запобіжного заходу не йде.

«Це є вказівка із Банкової. Це – тортури», - відзначив нардеп і додав, що влада показує, таким способом буде розправлятися із українцями.

Під скандування «Саші – свободу» - Дерев’янко закликав владу припинити тортури та катування Бурцева.

Мешканець Івано-Франківська Олександр Бурцев арештований на два місяці без права внесення застави за те, що він начебто напав на прикордонників під час подій на митному пункті «Шегині».

Під час суду Бурцеву стало погано, він впав у кому, через те, що не отримав вчасно інсулін. Учасник АТО  потрапив у лікарню, його стан оцінювали як важкий.

До Бурцева приходив у СІЗО нардеп Дерев’янко, просив аби незалежні лікарі отримали дозвіл на огляд затриманого.

Леся, 29.10.2017 14:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини