Ющенка планують використати в політичній афері по дискредитації Саакашвілі - активіст

Несподівану появу колишнього президента Віктора Ющенка «з тіні» навряд чи можна вважати неочікуваною, як і те, що він почав «передвиборну кампанію», про це в коментарі «Малакаві» повідомив громадський активіст Михайло Андрійович.

«Діюча влада враз «зрозуміла», що парламент потрібно невідкладно «переформатувати». Тобто, обмежити в ньому участь опозиційних депутатів, натомість ввести маріонеткові політичні сили. Для цього можна реанімувати як «Народний Союз «Наша Україна!» Ющенка та «Вперед, Україно» Луценка – так і Соціалістичну партію, «Громаду» Лазаренка з соціал-демократами… Саме з цією метою Ющенко «активований» одним з перших (експеримент з Ківою виявився невдалим) та починає виконувати роль «козирної карти», якою, влада планує захистити власні позиції в протидії з опозицією», - вважає Андрійович.

За його словами, подібне, чинила й влада Віктора Януковича – учасниками консультацій з опозицією тоді виступали всі три екс-президенти: Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

«Нині Кучма «задіяний» Порошенком в «Мінських домовленостях». Щодо Кравчука, то він не досить «лояльно» відгукується про нинішню владу – по тій причині, що, на нього, теперішня влада «не має зачіпки». Що не можна сказати про компромат на тих же Кучму та Ющенка – від вбивства Гонгадзе … до будови «Охматдиту». Можливо, не так амбіції, як саме компромат спонукав нині Ющенка погодитися на роль «агента впливу». «Руки, які нічого не крали» нині планують використати в брудній політичній афері по дискредитації грузина Саакашвілі – саме для виконання цієї функції Ющенко підходить ідеально. Одне, що йому доведеться вибирати між давніми друзяками – явно, те, що доведеться «потіснити» свого давнього приятеля президента-Міхо в угоду чинному президенту-Петру», - вважає громадський активіст.

За його словами, ймовірно, що Ющенко вирішив скористатися досвідом свого колишнього прес-секретаря Ірини Геращенко та послугувати Порошенкові.

«Чи буде він гуртувати власну політ силу, чи йому відведено роль «троянського коня» в знак дарунка опозиції – покаже час. Виконавши сповна дану роль, Ющенко отримує шанс повернутися у «велику політику» - зрозуміло на правах, учасника політсили, контрольованої з Банкової», - відзначив Андрійович.

Нагадаємо, Ющенко у своєму повідомленні в соціальних мережах зосередив увагу на тому, що під час свого президентства він не здав ані Крим, ані Донбас.

У свою чергу колишній нардеп від Прикарпаття Євген Гірник вважає, що висловлені ідеї Ющенка знаходять відгук у суспільстві.

Про те, що Ющенко може розраховувати на електорат, який ностальгує за доларом по 5 гривень, говорить політолог Петро Олещук.

Леся, 28.10.2017 14:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини