Це нонсенс, коли карають не п’яного водія, а патрульного - Марцінків

Сьогодні, 27 жовтня, депутати міської ради заслухали звіт про річну роботу «Муніципальної варти».

«Шкода, що на урядовому і законодавчому рівні не врегульовано діяльність муніципальної поліції, тому в деяких питаннях просто зв’язані руки. Заслухали також звіти патрульної поліції та головного управління національної поліції в Івано-Франківську», - говорить міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, є певні недопрацювання, особливо в питаннях нелегального грального бізнесу, наливайок і незаконних обмінників.

«Адже є лише 1 позитивний приклад: кримінальна справа щодо гральних автоматів на Міцкевича. Зате цього року здійснено 48 перевірок наших органів силовими структурами, тому важкувато працювати. Але попри все співпраця є і вона завжди дає хороші результати. Хотілося б краще синхронізувати нашу роботу на користь громади міста. Бо коли працівник патрульної поліції зупиняє п'яного водія, а в результаті карають не п'яного, а працівника патрульної, то це нонсенс для правової держави. Але люди знають і бачать, де справедливість», - відзначив міський голова.

Нагадаємо,  суд відсторонив патрульного Гончарука від роботи за те, що він начебто зламав мізинець колишньому міліціонеру Михайлу Ільницькому. На думку народного депутата Борислава Берези таким чином прокуратура «передала привіт» патрульним і застерегла від затримання їх працівників.

В суді в свою чергу заявили, рішення у справі Гончарука було прийнято без будь-яких порушень. Суддя не ставав на сторону ні однієї із сторін.

Окрім того, голова МВС Арасен Аваков відзначив, що генпрокурор Юрій Луценко, відреагує на справу франківського патрульного. Також міністр повідомив, що має намір нагородити відстороненого від роботи Гончарука за те, що він врятував життя самогубці.

Відзначив, що у діях патрульного не було умисного перевищення влади і  голова ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

25 жовтня апеляційний суд поновив на посаді Гончарука. Разом з тим Ільницький вважає процес політичним і не виключає, що його міг «замовити» голова МВС Арсен Аваков.

Леся, 27.10.2017 15:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини