Жителі Надвірної та довколишніх сіл роками потерпають від викидів шліфпилу – громадський активіст

На засіданні комісії з питань екології Громадської ради при Івано-Франківській ОДА було заслухано питання по дотриманню належного стану довкілля при виробництві ДСП в м. Надвірна.

Про це у спільноті Надвірнянці пише громадський активіст Михайло Андрійович.

«Жителі міста та довколишніх сіл роками потерпають від викидів шліфпилу. Причиною є те, що керівництво місцевого підприємства "Інтерплит" економить на встановлені якісних фільтрів. На звернення громадян влада реагує "кволо" - серед місцевих чиновників сформувалося "лоббі" промислово-олігархічних груп», - говорить Андрійович.

За його словами, мікроскопічні частинки формальдегіду (сильного канцерогену) викидаються в атмосферу та осідають на прилеглих територіях. Потрапляючи в організм людини, формальдегід провокує різні захворювання, в тому числі й онкохвороби. Медична статистика фіксує постійне зростання подібних захворювань.

«Комісія з питань екології Громадської ради при Івано-Франківській ОДА планує детально вивчити дане питання. Має відбутися виїзне засідання та опитування жителів, котрі проживають на прилеглій території», - каже Андрійович.

Леся, 13.05.2015 08:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини