Олександр Сич: Лише структурні реформи виведуть країну з глухого кута

«Уряд не потребує інших дивідендів, ніж мати честь вивести Україну зі складної геополітичної ситуації, в якій держава опинилася з вини Януковича і Путіна». Про це Віце-прем’єр-міністр Олександр Сич заявив 24 березня за підсумками брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Віце-прем’єр закликав журналістів до реалізму в оцінці дій Уряду з врегулювання політичних і соціально-економічних викликів. 

«Ми не можемо і не маємо права обіцяти все і відразу. Більшість із проблем, які наразі стоять перед виконавчою владою, мають концептуальний характер. Вони потребують не лише зваженості і розсудливості, але й елементарних коштів, яких у скарбниці наразі немає», - підкреслив урядовець.

Водночас, запевнив  Олександр Сич, Уряд докладає титанічних зусиль, аби прискорити ліквідацію корупційних схем в управлінні державою і забезпечити соціальні виплати в повному обсязі. 

«Виконавча влада радикально скорочує видатки на утримання державного апарату, відмовляється від традиційних пільг і привілеїв, аби вчасно виконати соціальні зобов’язання перед громадянами. В умовах форс-мажору гуманітарних викликів не меншає, а більшає – навіть впродовж воєнних дій школярі мають отримувати фундаментальну освіту, а пацієнти – якісні медичні послуги», - наголосив Олександр Сич.

За словами, Віце-прем’єр-міністра, не менших зусиль урядової команди наразі потребує пошук адекватних і зважених рішень, які дозволять закласти фундамент концептуальних змін у гуманітарній сфері. 

«Лише структурні реформи виведуть країну з глухого кута. Відповідно, відновлення реального суверенітету України над Кримом залежатиме не лише від зміцнення нашої обороноздатності, але й забезпечення нової якості гуманітарної політики і соціальних стандартів», - підсумував урядовець. 

Леся, 26.03.2014 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини