Олександр Сич: «Режим кримінальної диктатури остаточно перейшов рубікон неповернення»

«Якщо режим Януковича всупереч тиску громадськості й вимогам опозиції не піде на  відновлення конституційного ладу в країні, сьогоднішнє загострення протистоянь у столиці загрожує ще більшою ескалацією конфлікту». Про це 18 лютого 2014 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич.

На його переконання, в тому, що навколо Верховної Ради фактично розпочалися справжні бойові дії, винен безпосередньо Янукович. Саме за його вказівкою фракція Партії регіонів, спікер Рибак усіма доступними методами перешкоджали реєстрації та розгляду постанови про повернення до Конституції 2004 року.  «Верховна Рада України перебуває в облозі повсталого Майдану, того громадського спротиву, який не може змиритися з брутальним паплюженням їх прав та свобод, узурпацією влади та намаганнями запровадити диктаторський режим в країні», - зауважив Олександр Сич.

Намагаючись будь-якою ціною залишити за собою узурповані повноваження, режим Януковича використовує у власних цілях бандитські угрупування, прикриваючи їх Беркутом. «Поблизу Верховної Ради в Маріїнському парку видно як під захистом Беркуту перебувають тітушки, яким самі ж силовики передають світлошумові гранати. Лунають вибухи, горять приміщення. Є поранені й, на жаль, загиблі», - прокоментував Олександр Сич.

За його словами, спільно зі свободівцями та депутатами від інших опозиційних фракцій вони виводять поранених із вулиці Грушевського й супроводжують їх до швидких.

Як резюмував Олександр Сич, сьогоднішнє провокування режимом чергового витка протистояння загрожує подальшою ескалацією конфлікту, до чого готові і Майдан, і опозиція. Разом з тим, врегулювання кризи все ще може відбутися у правовому полі шляхом повернення до засад законності, притягнення до відповідальності злочинців в погонах та проведення позачергових президентських й парламентських виборів.

Леся, 18.02.2014 17:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини