Поки у Києві учасники акції протесту билися на барикадах, Буковель фестивалив разом із Шевченком

Традиційний VII міжнародний фестиваль моржів зібрав на Буковелі чимало любителів зимового купання з усіх регіонів України та з-за кордону.

Як і годиться, спочатку відбулась Свята Літургія та освячення води. На Йордана вода має чудодійну силу, вона не лише зцілює тіло людини, а й очищає душу і помисли.

Цього року бажаючих пірнути у крижану воду виявилось більше як торік. Лише за попередніми підрахунками більше тисячі людей протягом дня пірнули у освячену воду. Сам купається і приклад гостям курорту показує, директор туристичного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко.

«Для того, щоб пірнути на Водохреща у воду не треба готуватись. Вода у цей день має цілющі властивості і очищує людину, тому набираємось позитивної енергії, аби весь наступний рік добре почуватися», – переконує Олександр Шевченко.

Головна мета фестивалю моржів, звичайно ж збереження давніх християнських традицій, проте і про комфорт та безпеку тут також подбали.

«Купатись завдяки спеціально обладнаним сходинкам з килимовим покриттям та мотузкам, за які можна триматись коли пірнаєш у воду – це наша безпека. До того ж є роздягалка, де можна переодягнутись… Приємно, коли про тебе дбають. Ми тут купаємось уже третій рік поспіль», – розповів Андрій з Києва.

Чимало було й тих, хто вперше занурився у крижану воду. «Відчуття фантастичні. Зовсім не холодно, відчувається прилив сил та енергії. Сподіваюсь, що вистачить на цілий рік. Обов’язково купатимусь щороку», – поділилась враженнями Ярина з Івано-Франківська.

Після очищення водою, гості свята мали змогу набратись позитиву та ближче познайомитись з українськими традиціями під час виступу «Гуцульського ансамблю пісні і танцю» Івано-Франківської обласної філармонії.

А на згадку про участь у фестивалі моржів учасники отримали сертифікати та сувеніри.

 

Леся, 20.01.2014 13:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини