Олександр Сич: «Замість зміцнення соціального захисту ветеранів війни режим Януковича хоче збільшити пільги для «особливо заслужених» чиновників»

На переконання народного депутата України від ВО "Свобода" Олександра Сича, проект Закону про ветеранів та ветеранські організації (реєстр. №3137) в разі його прийняття у запропонованій редакції, замість обіцяного зміцнення соціального статусу ветеранів війни лише легалізує чергове збільшення пільг для «особливо заслужених» чиновників. Про це він заявив на засіданні парламентського Комітету з питань науки і освіти 5 лютого 2014 року .

Характеризуючи запропонований до розгляду проект Закону України "Про ветеранів та ветеранські організації" (реєстр. № 3137 від 29.08.2013, н.д.С.Кальцев, В.Богуслаєв, В.Бандуров, А.Шипко, Є. Балицький, О.Дудка, О.Пономарьов, Є.Карташов, Я.Сухий, А.Пшонка), перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Сич закцентував увагу присутніх колег-депутатів на невідповідності цілей, декларованих проектом, реальному змісту запланованих нововведень.

"Проект є хитромудрою, але невдалою спробою кодифікації норм, що ними регулюються статуси і привілеї ветеранів війни, праці та членів їхніх родин. По-перше, цілі, декларовані проєктом, не відповідають змісту нововведень. У разі його прийняття замість обіцяного пояснювальною запискою зміцнення соціального статусу дехто з ветеранів взагалі не дорахується прав, гарантованих чинним законодавством", - наголосив свободівець.

Зокрема, за словами Олександра Сича, статтею 22 проекту передбачено відняти право у ветеранів праці (в тому числі, освітян) на звільнення від плати за землю, передбачене чинним пунктом 11 частини першої статті 7 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні». А це грубо суперечить вимогам ст. 22 Конституції України щодо недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав громадян при прийнятті нових законів!

"І це лише один із прикладів! Більше того, "під соусом" зміцнення соціального статусу ветеранів війни автори проекту збираються протягти чергове збільшення пільг для «особливо заслужених» чиновників – шляхом легалізації спеціального статусу «ветеран держслужби» в структурах органів внутрішніх справ, податкової міліції, державної пожежної охорони, Державної кримінально-виконавчої служби, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації тощо. Такий підхід є концептуально неприйнятним!", - підкреслив Олександр Сич.

Як резюмував свободівець, запропонований до розгляду проект Закону, паразитуючи на соціальному захисті ветеранів, насправді є лише ширмою для збільшення пільг для вузького прошарку "правильних", "особливо заслужених" чиновників.

Леся, 06.02.2014 12:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини