Олександр Сич: "Відбулася брутальна наруга над засадами парламентаризму"

"Протиправні нововведення, виголошені в Раді під блазнівський рефрен "регіонала" Олійника "235 голосів за" в порушення вимог чинного законодавства, є фактичним проявом узурпації режимом законодавчої влади й по суті означають державний переворот. Так прокоментував події 16 січня у Верховній Раді України народний депутат від ВО "Свобода" Олександр Сич.

"Відбулася брутальна наруга над основними засадами парламентаризму. Це голосування піднятими руками, під час якого голова Лічильної комісії "регіонал" Олійник "підраховував" голоси так швидко, як би це не зміг зробити навіть комп'ютер; питання "хто проти" чи "утримався" взагалі не ставили. Це не просто наруга над парламентаризмом, а своєрідний державний переворот!", – наголосив свободівець.

За його словами, держбюджет було ухвалено з порушеннями всіх регламентних норм. Безсумнівно, голосувати за такий законопроект опозиція просто не могла: "Не було відповідної процедури підготовки, подання та врахування пропозицій. Сам же бюджет сформований таким чином, що у ньому обмежено видатки на соціальні та гуманітарні цілі, в той час як фінансування збільшили правоохоронним органам та силовим структурам".

Що ж до депутата Донія, то, за словами націоналіста, відбулася елементарна операція "купівлі-продажу" – з однієї сторони політична честь, з іншої – гроші.

Загалом же протиправні нововведення, виголошені сьогодні в Раді, на переконання свободівця, мають на меті легалізацію державного перевороту і полегшення політичних переслідувань громадян. Це повною мірою стосується і "заочного" судочинства, і застосування адміністративних покарань до водіїв без складання протоколу – на підставі фотозйомки або відеозапису, і спрощення процедури відбору мандату в опозиційних депутатів, і впровадження жорсткої цензури в Інтернеті.

"Якщо режим узурпує законодавчу владу і цинічно нищить парламентаризм – народ як єдине джерело влади має повне право всіма засобами протистояти такій узурпації", – наголосив Олександр Сич.

Леся, 17.01.2014 12:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини