Івано-Франківський міський суд звільнив від кримінальної відповідальності осіб підозрюваних у захопленні Івано-Франківської ОДА

В понеділок, 27 січня 2014 року, Івано-Франківським міським судом було закрито три кримінальних провадження стосовно осіб, яких підозрювали у захопленні, приміщення Івано-Франківської обласної державної адміністрації, що сталося 2 грудня 2013

На підставі ст.1 Закону України “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань” до Івано-Франківського міського суду надійшло три клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності осіб підозрюваних у вчиненні злочину, передбаченого ст.341 КК України.

Відповідно до вимог ст.1 Закону України “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань”, звільненню від кримінальної відповідальності, з закриттям кримінального провадження, підлягають особи, які є підозрюваними або обвинуваченими у вчиненні в період з 21 листопада по 26 грудня 2013 року включно злочинів, передбачених рядом статей ККУ, зокрема і статтею, за якою обвинувачувались мешканці Прикарпаття громадяни України Неміш В. Д., Абрамів В. З. та Подільський А. С., яких підозрювали у захопленні приміщення Івано-Франківської ОДА.

Оскільки громадяни Неміш В. Д., Абрамів В. З. та Подільський А. С. підозрювались саме у вчинені злочину передбаченого статтею 341 Кримінального кодексу України, то Івано-Франківським міським судом було постановлено ухвалу про закриття кримінальних проваджень та звільнення від кримінальної відповідальності вище перелічених громадян.

Леся, 27.01.2014 15:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини