Нардеп Дерев’янко подав на міністра Захарченка до суду. Євромайданівці підтримують ініціативу

Громадський сектор Євромайдану збирає у понеділок, 23 грудня, о 8:00 пікетування Окружного адміністративного суду Києва проти злочинної бездіяльності міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Таким чином активісти закликають висловити свою підтримку ініціативі нардепа Юрія Деревянка, який подав до суду на міністра Захарченка. 

Народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка п ро визнання незаконною бездіяльність суб’єкта владних повноважень та зобов’язання вчинити певні дії. Громадський сектор Євромайдану, йдеться у поширеній активістами заяві, закликає підтримати його ініціативу й вимагати у суду:
1. Визнати протиправною бездіяльність Міністра внутрішніх справ України – Віталія Захарченка стосовно невчинення ним жодних дій задля зупинення та попередження порушень законодавства України при забезпеченні працівниками правоохоронних органів України порядку на мирних заходах, демонстраціях та мітингах, що відбувались починаючи з 21 листопада 2013 року;
2. Зобов’язати Міністра внутрішніх справ України ініціювати службове розслідування та притягнути винних до відповідальності.

"Ми маємо нагадати суддям, кого вони повинні захищати та закликати їх не піддаватися на тиск влади. Вони не зможуть пройти повз нас непомітно, вони не зможуть не почути наших законних вимог. Лише разом ми захистимо своє право на мирний протест та доможемося початку справжніх розслідувань протизаконних дій міліціонерів", - відзначає Громадський сектор Євромайдану.

Леся, 23.12.2013 10:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини