Учасники Євромайдану в Івано-Франківську виступили протии встановлення новорічної ялинки на Вічевому майдані

Учасники Євромайдану в м. Івано-Франківську закликали міську владу утриматися від встановлення новорічної ялинки на головній площі обласного центру – Вічевому майдані. Відповідну пропозицію, як повідомили представники Штабу національного спротиву в Івано-Франківській області, було одноголосно підтримано громадськістю під час загальноміського віче, що відбулося 19 грудня.

Причина – складна суспільно-політична ситуація в країні й області зокрема.

«На Вічевому майдані щодня відбувається загальноміське віче на знак протесту проти чинного режиму, його злочинних дій, кричущих порушень прав і свобод людини, політичних переслідувань та обраного зовнішньополітичного курсу, що суперечить волі абсолютної більшості українських громадян. Вічевий майдан в Івано-Франківську уже давно став символом солідарності з Київським Майданом», – відзначає голова Штабу національного спротиву в Івано-Франківській області Василь Попович.

За словами Поповича, ніхто не виступає за те, щоб забрати у дітей свято, а чи позбавити мешканців та гостей міста святкового настрою шляхом не встановлення ялинки. Набагато доречніше встановити її у іншому місці.

«Новорічну ялинку, якщо її таки встановлювати, варто все ж розмістити в іншому місці, а не на Вічевому майдані. В Івано-Франківську, його центральній частині, місця для цього вистачає. Це було б правильно і, зрештою, логічно», – резюмував Василь Попович.

Леся, 20.12.2013 15:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини