На Прикарпатті розпочалась операція «Ялинка»

Аби вберегти хвойні ліси від самовільної вирубки, прикарпатські правоохоронці розпочали передноворічну операцію «Ялинка». До кінця грудня вони патрулюють хвойні масиви області, а також перевіряють усі можливі місця реалізації новорічної лісової продукції.

Разом із лісовою охороною та екологічною інспекцією міліція проводить спільні рейди на території лісових масивів та стежить за реалізацією хвойних дерев. Державтоінспекція області перевіряє транспортні засоби, що можуть перевозити новорічні ялинки. Міліціонери також візьмуть під контроль місця торгівлі на наявність дозвільних документів.

Придбати новорічну ялинку в нашій області можна буде з двадцятих чисел грудня, причому за новими правилами реалізації, введеними цього року в Україні. На кожне деревце одягається бирка зі спеціальними штрих-кодами, що містить інформацію про те, де куплено головний атрибут новорічногосвята. І тільки при наявності ярлика ялинка вважатиметься законнопридбаною.

За порушення законодавства, яким регулюється купівля–продаж новорічних ялинок, передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Перевірити походження ялинки можливо декількома способами:

-                     Зателефонуйте з мобільного телефону на номер 236 ( вартість хвилини розмови 2 грн. Тариф з урахуванням ПДВ та без сплати до ПФ).

-                     Зателефонувати по міських телефонах (044)587-63-73 або(044)587-73-83.

-                     Зателефонувати на номер «гарячої лінії», до оперативного штабу управління лісового та мисливського господарства в Івано-Франківській області (0342) 55-61-15.

-                     Перевірити походження ялинки можна, зайшовши на сайт yalinka.info(при заходженні на вказаний сайт з мобільного телефону (ОS Android) відбувається переадресація на завантаження безкоштовної програми перевірки походження новорічних ялинок).

-                     Надіслати смс-повідомлення з мобільного на короткий номер 8668, в тексті необхідно набрати forest, знак пробілу та вказати номер бирки (наприклад: forest 00185520), а у відповідь отримаєте повідомлення про походження новорічної ялинки.

СЗГ УМВС України

в  Івано-Франківській області

Леся, 20.12.2013 10:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини