Романюк пропонує змінити Регламент обласної ради в частині виконання Державного Гімну та Державної символіки

Завтра в обласному центрі Прикарпаття відбудеться продовження сесії Івано-Франківської обласної ради. 

Разом з тим, депутат обласної ради Юрій Романюк запропонував внести зміни до Регламенту обласної ради, які би сприяли наближенню «держави Україна до підписання Угоди про Асоціацію та зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, на Вільнюському саміті Східного партнерства 28-29листопада 2013р».

Проект рішення Юрія Романюка, пропонуємо у повному вигляді.

                                                              Проект рішення

                                                   Про внесення змін до Регламенту

                                                                обласної ради

На підставі ст. 43  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою наближення держави Україна до підписання Угоди про Асоціацію та зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, на Вільнюському саміті Східного партнерства 28-29листопада 2013р., враховуючи численні звернення громади області та резолюцій мітингів на підтримку підписання Асоціації, обласна рада

 

                                                                    вирішила:

1.     Пункт 2.5.3. Регламенту Івано-Франківської обласної ради після слів «...виконується Державний Гімн України,» доповнити словами «Гімн Європейського Союзу («Ода радості»)», далі за змістом.

Доповнити новим реченням: «Сцена президії сесійної зали обласної ради оформляється офіційними символами та атрибутами: Державним прапором України, Державним Гербом України, прапором Європейського Союзу, прапором Івано-Франківської області, Гербом Івано-Франківської області».

2.     Регламент доповнити пунктом 2.1.8. наступного змісту: «На приміщенні Івано-Франківської обласної ради поряд з Державним прапором України вивішується прапор Європейського Союзу, однакового геометричного розміру».

Нагадаємо, що Юрій Романюк став чи не першим жителем Прикарпаття, який вивісив на балконі свого будинку прапор Євросоюзу. Депутат каже, що таким вчинком він хотів надихнути та спонукати суспільство до усвідомлення своєї органічної приналежності до Європи, європейських демократичних цінностей, а ще спонукати чиновників до підписання Асоціації у Вільнюсі.

Леся, 28.11.2013 17:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини