Долинщина "мобілізується" в ЄС

Долиняни вийшли на свій «Євромайдан». Разом з депутатами Долинської районної та міської рад провели спільну позачергову сесію на центральній площі міста. І вирішили у місцевій «Просвіті» організувати пункт мобілізації для участі у «Євромайдані» в Києві.

Співголовуючими на сесії були голова районної ради Володимир Луцький та міський голова Володимир Гаразд. Всього на площі під державними прапорами України та символікою ЄС зібрались близько двох сотень прихильників європейського вибору нашої держави. Результатом зборів стали ухвалені 2 спільні звернення районної та міської рад від імені територіальних громад Долинського району. Перше – до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради з вимогою негайно повернутись до підготовки підписання Асоціації з ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада.

У зверненні йдеться про неприпустимість для влади і особливо Президента Віктора Януковича звернути, шляхом відтермінування з курсу європейської інтеграції України і готовність української нації гідно витримати будь які труднощі перехідного періоду – як економічні так і політичні, заради досягнення спільної мети. «Ми висловлюємо своє глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася в Україні. Територіальна громада міста Долина одна із перших виступила з заявою про підтримку євро інтеграційних прагнень України. Це такий необхідний і безперечно важкий крок, який не обіцяє настання в Україні миттєвого покращення соціально-економічного життя, але дає надію на світлу перспективу для наступних поколінь», - зачитав текст звернення міський голова Володимир Гаразд.

Друге звернення, ухвалене на позачерговій сесії, адресоване до партнерів Долинщини з теренів ЄС з проханням висловити підтримку нашому руху в напрямку об’єднаної Європи надіславши відповідні клопотання до компетентних інституцій ЄС.

«Той уряд який не годен справитися з тими завданнями і відкликає своїм рішенням умови про вступ у євро спільноту, це не народний уряд. Такого уряду не треба терпіти. Президент повинен його відправити у відставку. Хай ідуть. Не можуть там працювати, нехай шукають іншу роботу», - прокоментував спільне рішення депутат районної ради Василь Романюк.

Єдиним депутатом Івано-Франківської обласної ради, який взяв участь у спільній сесії Долинських рад, був Володимир Грабовецький. Перед прийняттям рішення обласний обранець закликав усіх небайдужих долинян підтримати «Євромайдан» у Києві та активно відстоювати власну позицію. 

«Найцинічніше те, що з цього човна нас викидають люди, які уже роками самі ж є постійними гостями Європейського Союзу – тримають там гроші, відпочивають та розважаються. Натомість, прості українці потерпають від несправедливості, а країна втрачає своє майбутнє. Я закликаю усіх розхитати отой човен і повикидати тих «добродіїв», які ведуть нашу країну до прірви. Разом ми переможемо. Слава Україні!», - звернувся до усіх присутніх депутат Івано-Франківської обласної ради Володимир Грабовецький.

Долиняни вирішили не словом, а ділом засвідчити свої євроінтеграційні прагнення. Мешканці вирішили підтримати «Євромайдан» у Києві та на базі місцевого народного дому «Просвіта» організувати мобілізаційний пункт. Тут усі бажаючі зможуть записатися у список добровольців для поїздки у Київ та підтримати мітингуючих грошима, харчами та теплим одягом та організовано долучитися до всеукраїнського євроінтенграційного руху.

Мірек ВЛАДІВ

 

Леся, 28.11.2013 10:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини