«Роланд» зайняв третє місце у Кубку Незалежності Польщі

11 листопада у столиці Польщі Варшаві відбувся другий Кубок Незалежності Польщі ( раніше носив назву liberti cup) з регбі-7. Серед учасників турніру була команда «Роланд» з Івано-Франківська. Два роки назад наша команда вже брала участь у аналогічному турнірі і зайняла тоді п’яте місце.

У цьогорічному турнірі участь взяло шість команд, які на першому етапі були розбиті на дві групи. Нашими суперниками у групі були варшавська команда «Фрогс» і юніорська збірна Польщі. Якщо з першою командою прикарпатські регбісти на мали великого клопоту і легко перемогли з рахунком 33:0, то з юніорською збірною нашим хлопцям було не легко. А винуватцями невдалого результату стали самі гравці «Роланда»,  які збившись на індивідуальну гру, здійснили пару непотрібних втрат м’яча, чим успішно скористались швидкі гравці команди-суперниці. А дальше у хід гри втрутилась … поспішність гравців «Роланда», які , бажаючи виправити ситуацію, взагалі втратили контроль над своєю грою. 14:40, друге місце у групі і, як результат, суперником у півфіналі нашій команді дісталася національна збірна Польщі. Звичайно, що розраховувати на успіх «Роланду» у цій грі не доводилось, але дати бій збірній хотілось. Це і вдалось зробити у другому таймі. Рахунок 0:24 можна вважати позитивним із командою другого дивізіону чемпіонату Європи.

Програш у півфіналі дав право нашим землякам зіграти матч за третє місце з командою «Легія» Варшава, у складі якої виступає ще недавно гравець «Роланда» Андрій Юха. У звітній грі поляки лише на перших хвилинах чинили певний опір франківчанам і навіть зуміли провести результативну контратаку, на яку досвідчені Віталій Кузнєцов двічі, Степан Боніковський і Андрій Бережний відповіли чотирма. Ці результативні атаки закріпив влучними ударами з «реалізацій» Павло Калитка. Рахунок 26:5 на користь «Роланда» приніс нашим землякам третє місце, розмістившись одразу після двох збірних Польщі, першою серед яких була національна.

Результату у складі «Роланда» добивались Іван Рекечук ( 22 очка), Віталій Кузнєцов ( 15 очок), Павло Калитка ( 14 очок) і Степан Боніковський ( 10 очок), Андрій Бережний і Назар Карач ( 5 очок). Крім згаданих гравців, у складі команди виступали і Роман Батіг, Орест Селепій і Володимир Притуляк.

Леся, 13.11.2013 10:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини