«Роланд» - володар Кубка Скорини

2-3 листопада у столиці Білорусії Мінську на стадіоні «Локомотив» пройшли ігри міжнародного турніру з регбі на Кубок Франціска Скорини. Переможець визначався в одноколовому турнірі за участю місцевої команди «Вепри», російського «Варяга» з Великого Новгорода і «Роланда» з Івано-Франківська, підсиленого кількома гравцями тернопільського «Терена».

Якщо білоруська команда у якійсь мірі була знайома нашим регбістам із зустрічей на турнірах з регбі-7 у Тернополі (2010 рік) та Кубку Івано-Франківська (2012 рік), то про новгородську команду відомості були менш скупими – учасник Федеральної ліги чемпіонату Росії з регбі та переможець федерального чемпіонату Росії з регбі-7.

Власне із росіянами прикарпатцям довелось грати першу гру. Вже перша атака наших земляків завершилась успішною «спробою» капітана команди Віталія Кузнєцова. Проте розвинути успіх нашим землякам не вдалось. Далась взнаки і довга дорога, і незнання суперника, і незіграність гравців Івано-Франківська і Тернополя. Можливо все це і стало причиною грубих помилок українців у захисті -  росіяни зрівняли рахунок, а після успішного штрафного вийшли вперед 8:5. Всередині першого тайму команди ще раз обмінялись результативними атаками ( у нас це зробив Володимир Івасюк, а «реалізацію» влучно пробив Павло Калитка), після яких «Варяг» знову був попереду 13:12. Здавалось, що на перерву з позитивним настоєм підуть наші суперники. Проте, знову ініціативу в свої руки взяв капітан «Роланда»  В.Кузнєцов – 18:13 після першого тайму. Зробивши певні висновки з помилок у першому таймі, друга половина гри пройшла за повної переваги прикарпатців – за швидкими комбінаційними діями наших гравців «віяла» росіяни лише спостерігали, не знаючи, куди бігти. Тарас Ткачук, двічі Іван Рекечук , Роман Батіг, Ігор Бекеша,Назар Карач ставили свої «автографи» у «заліковці» команди «Варяг». Крім того, чотири рази не помилився при пробитті «реалізації» Павло Калитка. Росіяни спромоглися лише на одну результативну атаку. 55:18 – більше, ніж переконлива перемога нашої команди.

Гра «Роланда» проти мінських «Вепрів» у першому таймі склалась також не просто. Гра білорусів була більш організованою у лінії нападу, ніж у росіян. Лише «нащупавши» слабші місця у захисних редутах суперника, нашим хлопцям у першому таймі вдалось схилити перевагу в рахунку на свою користь. В.Кузнєцов, Т.Ткачук, І.Рекечук і Роман Команиця фактично вирішили долю поєдинку. Другий тайм був повторенням гри з росіянами – знову «розгулялась» наша лінія тричетвертних. «Спробами» відзначились В.Івасюк, дебютант команди Олег Свирид, В.Кузнєцов, С.Боніковський та І.Рекечук двічі, а П.Калитка три рази чітко виконав «реалізації». Підсумковий рахунок гри 56:0.

Отримавши дві впевнені перемоги, «Роланд» став володарем Кубка Франціска Скорини. Головний приз турніру капітан команди Віталій Кузнєцов отримав з рук виконавчого директора Федерації регбі Білорусії Олександра Данька.

Індивідуальний  приз отримав півзахисник «сутички» команди «Роланд» Роиан Батіг, якого визнали кращим гравцем турніру.

Найрезультативнішими гравцями у складі нашої команди стали І.Рекечук (25 очок),  В.Кузнєцов (20 очок),  П.Калитка (16 очок), В.Івасюк (10 очок)  і Т.Ткачук (10 очок). 

 

Леся, 05.11.2013 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини