Потяг «Ковель-Чернівці» відновить рух в жовтні цього року

Потяг «Ковель-Чернівці» відновить рух в жовтні цього року. Про це повідомили на сайті Укрзалізниці. Так, з Чернівців до Ковеля можна буде дібратися уже з 1 жовтня по непарних числах. А от у зворотному напрямку з Ковеля потяг поїде 2 жовтня і «ходитиме» по парних числах.

Як відомо, у травні 2013 року  населення західних областей з великим обуренням зустріло звістку про припинення руху пасажирського потягу №668/667 за маршрутом «Ковель-Чернівці». Адже це – єдиний залізничний маршрут, який напряму сполучає чотири західні області: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку.

Саме тому, Володимир Шкварилюк та група народних депутатів подали Генеральному директору «Укрзалізниці» Болоболіну С.П. депутатське звернення щодо відміни розпорядження про скасування курсування пасажирського потягу Ковель-Чернівці.

8 червня 2013 року Володимиру Шкварилюку надана відповідь, на депутатське звернення, згідно якої рух поїзду не буде скасовано. Зокрема, відповідно до тексту звернення «з уведенням з 26.05.2013 графіка руху поїздів на 2013/2014 рік поїзд №668/667 Чернівці – Ковель не відмінено, а передбачено його курсування в осінньо-зимовий період...

4 вересня 2013 року на сайті Укрзалізниці з’явилася інформація про те, що ««Укрзалізниця» відновить рух важливого для Західної України поїзда». Так, із Чернівців поїзд буде курсувати по непарним числам. Якщо припадатиме два непарних числа, то поїзд їздитиме 27, 29 і 1-го. З Ковеля поїзд їздитиме по парних числах.

Отже, за допомогою тиску громадськості та застосування депутатських засобів роботи вдалося відстояти інтереси пасажирів Західної України.

Леся, 10.09.2013 13:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини