Блаженнішому Святославу подаровано копію жезла Андрея Шептицького

17-18 серпня відбулася Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві та його освячення.

Урочистості з нагоди освячення Собору, зведеного на березі Дніпра, знаменують повернення Української греко-католицької церкви до її коренів часів Володимирового Хрещення, 1025-річчя якого УГКЦ також святкує у ці дні.

Взяли участь в урочистостях з нагоди освячення Патріаршого Cобору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви офіційні делегації від Римо-Католицької Церкви та Східних Католицьких Церков, представники благодійних організацій та вірні з усіх континентів світу. Також долучилися до прощі митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимиром Війтишин, Голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, народний депутат України Володимир Шкварилюк,  представники Івано-Франківщини депутат Галицької районної ради Горчак Дмитро, отець Ярослав Жолоб, настоятель с.Крилос, отець Йосафат Мощич Згромадження Св.Апостола Андрія.

Після прощі делегація від Івано-Франківської області на чолі з митрополитом  Володимиром Війтишином подарувала від Арсенія Яценюка та Прикарпаття  Блаженнішому Святославу,  копію жезла Андрея Шептицького. Вручаючи жезл Володимир Шкварилюк сказав, що це подарунок в знак щирої подяки та вдячності за духовну силу та вклад в розвиток моральності зроблений Блаженнішим Святославом.

Повчальною є історія жезла митрополита Андрея Шептицького. Після заборони УГКЦ цю коштовну річ зберігала родина єпископа Павла Василика. Далі реліквію було передано Софрону Мудрому, а від нього вона потрапила до музею історії церкви в Галичині. Митрополичий жезл складається з трьох частин. У розібраному вигляді він уміщається у футлярі, який теж у музеї. Дві змії коло верхів’я жезла символізують земну мудрість, виваженість, терпіння. Але вони не можуть вивершуватися над хрестом, який означає мудрість небесну і духовну.

 За словами Володимира Шкварилюка: «Церква завжди була і залишається невід’ємною частиною життя кожного українця. Адже, церква з її цінностями нагадує кожному з нас, що ми маємо допомагати один одному щодня і не залишатися байдужими до долі Батьківщини. Церква вчить нас, як жити достойно і з вірою у серці долати труднощі. І кожен з нас повинен долучитися до розвитку духовності, щоб стати ближчими до Бога і церкви».

Додаємо фото (зліва направо: отець Ярослав Жолоб, настоятель с.Крилос, отець Йосафат Мощич Згромадження Св.Апостола Андрія, митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимиром Війтишин, депутат Галицької районної ради Горчак Дмитро, Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав, народний депутат Володимир Шкварилюк)

Леся, 20.08.2013 09:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини