Мінагрополітики України пообіцяв погасити кредиторську заборгованість господарств Івано-Франківської області

Народний депутат України Володимир Шкварилюк звернувся до Міністерства аграрної політики України щодо погашення кредиторської заборгованості господарств Івано-Франківської області за програмами агропромислового комплексу за 2012 рік.

За словами Володимира Шкварилюка : «Зважаючи на нестабільну економічну ситуації в Україні, негативним видається непогашення кредиторських заборгованостей. Тим більше непогашення кредиторських заборгованостей в агропромисловому комплексі в Івано-Франківській області. Оскільки значна частина населення області є фінансово залежною від стабільності та вектору розвитку саме в цьому секторі економіки».

В свою чергу Мінагрополітики України надало відповідь на звернення народного депутата. Згідно якої, Міністерство звернулося до Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України з пропозицією щодо збільшення видатків на зазначені цілі. Так, наприклад на погашення заборгованості в галузі тваринництва Івано-Франківській області передбачено надати 10 156,78 тис. гривень, з яких станом на квітень 2013 року спрямовано 9 734,28 тис. гривень, в тому числі:

-          із виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби – 9 676,75 тис. гривень;

-          на часткове відшкодування витрат на закупівлю установки індивідуального доїння – 57,53 тис. гривень.

Загалом же, Мінагрополітики відповіло, що «зважаючи на викладене, питання щодо погашення залишку непогашеної кредиторської заборгованості господарств Івано-Франківській області, зареєстрованої в органах державної казначейської служби України станом на 01.01.2013, за основними програмами підтримки розвитку АПК, буде здійснюватися у разі врахування пропозиції Мінагрополітики України щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» відповідно до вимог Бюджетного кодексу України в межах виділених Державною казначейською службою України ».

Івано-Франківська обласна державна адміністрація поінформована про ситуацію, що склалася.

Леся, 23.05.2013 12:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини