Володимир Шкварилюк: «Партія регіонів має сотні мільйонів доларів, щоб скуповувати депутатів»

26 червня 2013 року народні депутати України Володимир Шкварилюк та Дмитро Шлемко провели прес-конференцію для регіональних та місцевих засобів масової інформації щодо об’єднавчих процесів партій «Фронт Змін» та «Батьківщина».

Основними питаннями, що найбільше зацікавили представників ЗМІ були питання, щодо об’єднавчого процесу та ситуації в середині політичних партій, щодо майбутнього формування фракцій на місцевому рівні та майбутнього вектору розвитку тепер уже однієї об’єднаної  ВО «Батьківщина». Не оминули і теми купівлі-продажу опозиційних депутатів та сумного фінансового становища країни.

Як зазначив Володимир Шкварилюк: «Процес об’єднання політичних сил фактично відбувся за декілька місяців до парламентських виборів. Уже тоді ми йшли єдиною командою і уже тоді почалося об’єднання. Тепер уже з’їзди підтвердили, що усе було правильно, тим більше, що єдина опозиційна сила взяла тоді перше місце, і це було результатом того, що ми об’єдналися, що ми думаємо однаково і що ми маємо єдине спільне завдання – йти на вибори 2015 року з єдиним кандидатом, вигравати президентські вибори і починати розбудовувати нашу державу. Напередодні з’їзду в Києві, на Раді партії «Фронт Змін» фактично одноголосно проголосував за процес об’єднання. Не було жодного заперечення проти такого розвитку подій. Об’єднання відбулося і воно підтверджено об’єднавчим з’їздом. Зараз же ми перебуваємо на етапі об’єднання фракцій у радах всіх рівнів. Є розпорядження як «Фронту Змін, так і «Батьківщини» і наші фракції міські, районні, обласні будуть об’єднані. Звичайно ж ніхто нікого не примушуватиме вступати ані в партію, ані в фракцію «Батьківщина». Кожен сам вибиратиме своє майбутнє відповідно до внутрішніх переконань. Я переконаний що більшість наших депутатів, а може й усі підтримають об’єднання».

Що ж до ситуації з Купчаком, Володимир Шкварилюк відверто заявив: «Купчак – політична повія. Зрадник – це зрадник і це клеймо на усе життя і на усі покоління. Для мене він помер і спілкуватися з ним не збираюся. Я переконаний, що майбутнього у нього немає.

Партія регіонів має сотні мільйонів доларів, щоб скуповувати депутатів, у той час коли на фінансування соціальних видатків та соціально-економічний розвиток областей видатків немає взагалі. На Івано-Франківську область було виділено лише 16 млн. грн. з 1700 млн. грн. При цьому кошти досі на надійшли».

Леся, 26.06.2013 16:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини