Правоохоронці заявили, що затримали координатора громадського руху законно

В обласному УМВС відбулась позапланова прес-конференція щодо кримінального провадження у справі координатора одного із громадських рухів, який зберігав партію речей та предметів, зміст яких свідчить про пропаганду національної нетерпимості.

За словами правоохоронців ситуація набула широкого обговорення громадськості, у зв’язку із чим виникла необхідність повідомити представникам засобів масової інформації подробиці цієї справи.

22 серпня поточного року об 11:05 год до чергової частини УМВС України в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про те, що один із жителів Галича виготовляє фальсифіковану продукцію та збуває її на теренах району і в обласному центрі.

За даним фактом було розпочато перевірку, під час якої з’ясувалося, що житель м. Галич займається виготовленням продукції, яка підпадає під ознаки кримінального правопорушення ще й своїм змістом, який свідчить про пропаганду національної нетерпимості.

За фактом розповсюдження предметів, які пропагують національну нетерпимість, проводиться розслідування, в ході якого призначено ряд мистецтвознавчих експертиз з метою визначення ідеологічних та морально-етичних аспектів змісту вилучених предметів.

За місцем проживання даного правопорушника було проведено обшук, який здійснювався на підставі ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду від 28 серпня 2013 року та в рамках кримінального провадження за ч.1 статті 300 КК України. Обшук проводився в межах чинного законодавства, яке передбачає вилучення та конфіскацію творів, що пропагують національну нетерпимість, а також засобів їх виготовлення.

Згідно із першою частиною статті 300 КК України «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію», ввезення в Україну творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні - караються штрафом до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, засобів їх виготовлення та розповсюдження.

Правоохоронці зазначили, що діяли виключно в межах правового поля, відповідно до чинного Законодавства. Ніяких політичних мотивів чи переслідувань, як про це повідомляють у ЗМІ нема і не може бути.

Леся, 03.09.2013 09:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини