Як діти підуть до школи? «Зебри» на дорогах не намальовані – Сергій Чирва


«Не буду чіпати питання підручників та шкільної форми, ремонтів та обіцяних теплих туалетів. Лишу це чисельній журналістській братії.
Поставлю питання щодо конкретної школи - за №21 що у Франківську. А якщо ще більш звузити питання, то воно буде звучати так: як школярики будуть переходити вулицю навпроти пам’ятнику Є.Коновальцю?
Заморочка у тому, що у цьому місці розміщено два пішохідних переходи на відстані 50 метрів один від одного, при чому зебра на дорозі не намальована, а відповідні знаки встановлено тільки з правої сторони вулиці. Таким чином, що водії, які їдуть до центру не мають уяви про наявність переходів.

Питання не нове . Минуло вже два місяці як я звертався до міського управління міліції щодо однобокого визначення переходів, але видно там займаються більш важливими справами… А хіба може бути більш важлива справа ніж убезпечення життя дітей? А діти переходять тут по дорозі як до школи так і до дитячого садочка. І не тільки діти. Сам бачив і не раз, як пенсіонерки просто літають, тікаючи від машин, що несуться зі спуску..
От лишилося часу для малювання «зебри» менше тижня, а на ці дні вже оголосили штормове попередження та дощі. То дорожники знов будуть по мокрому асфальту класти фарбу… Якщо будуть…
А можливо це приготовлене місце для засади ДАЇвців, доказуй їм потім, що перехід позначено тільки з одного боку дороги…

Можновладці! Щось робіть! Бо батьки самі влаштують вам по переходам «каруселі» на годину-другу».

Сергій Чирва, блогер, громадський активіст

Леся, 27.08.2013 09:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини