Проводити Перший дзвоник у неділю можуть заборонити

Якщо початок навчального року припадає на вихідний або неробочий день, то його пропонують переносити на найближчий робочий день.

З такою законодавчою ініціативою виступив народний депутат Сергій Терьохін. Його законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо початку щорічного навчального року у навчальних закладах зареєстровано у парламенті за № 3105.

Автор проекту зауважує, що в Україні продовжується традиція святкування початку нового навчального року, якщо 1 вересня припадає на вихідний день, двічі: 1 вересня без проведення навчальних уроків і в робочий день, що наступає за вихідними днями.

При цьому, як зазначає нардеп, залучення педагогічних працівників до роботи в надурочний час є порушенням законодавства про працю в Україні.

У зв’язку з цим виникла необхідність у законодавчому регулюванні даної ситуації, а саме проведення початку нового навчального року у робочий день, який наступає за вихідними днями після дати 1 вересня.

Тому нардеп пропонує доповнити закон про загальну середню освіту положенням, згідно з яким у разі початку навчального року у вихідний, неробочий день початок навчального року переноситься на робочий день, який є наступним за вихідним робочим днем.

Також С.Терьохін пропонує встановити, що залучення працівників закладів освіти до надурочних робіт у вихідні та святкові дні можливе лише за їх згодою, пише Закон і Бізнес.

Леся, 22.08.2013 11:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини