Цього року на Прикарпатті відкриють аж дві нові школи

До кінця 2013 року на Прикарпатті планують відкрити 2 школи. Одну – у селі Білоберізка Верховинського району, другу – у мікрорайоні Дора Яремчанської міської ради.

Днями на території навчального комплексу в Дорі відбулась виїзна нарада щодо завершення робіт, що стосуються третього пускового комплексу та введення його в експлуатацію. Як наголосив, директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Петро Гречанюк, завершення робіт у цьому навчальному закладі є пріоритетом керівництва держави та області.

«Діти – наше майбутнє і питання належних умов отримання освіти є пріоритетом Глави держави, тож саме розвитку освітянської галузі приділяється чимало уваги в реалізації соціальних ініціатив Президента України. Станом на сьогодні ми маємо кошти, виділені з державного бюджету для завершення робіт в цій школі та приступаємо до виконання оздоблювальних зовнішніх та внутрішніх робіт. За попередніми підрахунками, якщо нам посприяє погода то сподіваємось, що до першого грудня дітлахи вже матимуть повноцінну сучасну їдальню та спортивну залу з просторими роздягальнями та душовими», – наголосив Петро Гречанюк.

Загальна сума робіт, для завершення будівництва навчального комплексу в Дорі складає 5 мільйонів 750 тисяч гривень з яких 5 млн. 500 тисяч гривень це кошти з державного бюджету, а 250 тисяч гривень профінансувало ПАТ «Укрнафта».

«Завершення будівництва третього пускового комплексу з нетерпінням чекає вся громада мікрорайону Дора, адже, саме тут розміщено такі важливі для дітей приміщення як спортивна зала та їдальня. Будівництво школи фактично розпочалось ще у 1989 році, проте лише у 2013 завдяки сприянню керівництва області та держави ми матимемо повноцінну школу, а діти отримають усі необхідні умови для навчання», – зауважив Василь Онутчак Яремчанський міський голова.

Завершити ремонтні роботи в Дорі планують у грудні 2013 року. Швидше новосілля святкуватимуть у Білоберізці Верховинського району, там 2013-2014 навчальний рік дітлахи розпочнуть в нових класах.

Леся, 05.08.2013 09:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини