Прикарпатські школярі зустрінуть свято 1 вересня з 1,5 годинною лінійкою

Цьогоріч початок навчального року припадає на вихідний, тому початок занять для школярів запланований на понеділок, 2 вересня.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомила начальник управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Зінаїда Болюк.

«Оскільки навчальний рік розпочинається  у неділю, то шкільні лінійки і будуть проведені 1 вересня. Але це буде тільки свято. Думаю, що розпочнемо в 9-й годині, коли ще сонце не палюче, щоб дітям було комфортно. А триватиме вона до 1,5 години. Потім діти разом з батьками зможуть піти на богослужіння. Для першокласників та п’ятикласників будуть проведені екскурсії по школі та цікаві ігри. А навчальний процес розпочнеться з 2 вересня, в понеділок», - пояснює Зінаїда Андріївна.

За словами головної освітянки, тема цьогорічного першого уроку присвячена 200-річчю з Дня народження Тараса Шевченка.

«З цієї нагоди ми видали книжку «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине». У ній є розробки тематичних уроків, контрольних диктантів та переказів, присвячені життю, діяльності та творчості Шевченка. Також є цікаві біографічні спогади, роздуми про Тараса. Її вже отримала кожна прикарпатська школа. Думаю, ми присвятимо великому поету не лише перший урок. Весь навчальний рік буде присвячений посиленому вивченню творчості Шевченка та його біографії», - зауважує Зінаїда Болюк

Леся, 22.08.2013 08:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини