Юрій Дерев’янко написав відкритого листа головному редактору "Експреса"

Відкритий лист головному редактору газети «Експрес»

Починку Ігорю Петровичу

Щодо можливої публікації неправдивої

інформації що шкодить моїй честі, гідності і

діловій репутації


Від Вашого редактора, Богдана Куфрика, маю інформацію, що у наступному номері газети "Експрес" може бути опублікована інформація, у якій мене намагаються пов'язати із "крадіжкою землі на березі річки Бистриця" у місті Надвірна, що входить до мого виборчого округу.

Пан Богдан Куфрик телефонував мені у четвер близько 17:30, але я не мав можливості відповісти. Після чого отримав смс-повідомлення наступного змісту: "Раджу Вам відповісти, щоб не бути фігурантом Експресу".

Для оперативного зв'язку з журналістами на моєму особистому сайті розміщені контакти моєї приймальної та прес-служби. Інформаційних запитів щодо цього питання туди не надходило.

У п'ятницю, 23 серпня, починаючи з 9.20 ранку до кінця робочого дня, я та моя прес-служба неодноразово телефонували пану Богдану Куфрику. Нажаль, на численні дзвінки відповіді не було.

Також я отримав повідомлення, яке було надіслане як приватне у соціальній мережі Facebook. Зміст повідомлення наводжу у додатку до цього листа.

Я розцінюю цей факт як уникнення мого коментаря в матеріалі, де може згадуватися моє прізвище, що спричиняє сприйняття читачами цієї інформації як викривленої, однобокої та не дозволяє читачу скласти повну картину ситуації.

Я поважаю видання "Експрес" і вважаю, що таке високоповажане видання у своїх публікаціях має дотримуватися стандартів журналістської етики, що стосуються висвітлення позиції усіх сторін, які згадуються у публікації та наведення конкретних фактів щодо припущень, які робляться журналістами.Щодо питання землі, то моя позиція є однозначною та відкритою: я категорично проти незаконного тіньового розподілу земель, особливо без врахування думки громади. Як надвірнянець, я щиро поділяю занепокоєння мешканців та вважаю, що земельна ділянка біля ріки Бистриця має залишатися зоною рекреації і бути доступною для мешканців міста, а також створювати для міста потенціал розвитку.

Саме тому, ще у четвер, 22 серпня, я підписав депутатські звернення до органів державної, місцевої влади та до правоохоронних органів з вимогою провести відповідні розслідування та повернути землі державі.

Прошу Вас не доносити до Ваших читачів неправдиву і недостовірну інформацію, яка не містить моє позиції як особи, яка можливо згадується в цьому матеріалі. В протилежному випадку я буду вважати цей матеріал таким, що містить ознаки замовного.

З повагою,

Народний депутат України Юрій Дерев’янко

Леся, 27.08.2013 10:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини