Юрій Дерев’янко намагається зробити гарну міну при поганій грі

Юрій Дерев’янко, меценат, який хотів іти від Об’єднананої опозиції на вибори по одному із округів Прикарпаття, образився. Він кілька років поспіль працював на окрузі, а грубо кажучи, просто купував виборців партами, вікнами та спортивним інвентарем, про що неодноразово зауважували політологи, не став кандидатом від опозиції. Справа у тому, що він не пройшов перевірку на доброчесність.

Дійсно, виявляється меценат Дерев'янко був замішаний в корупційному скандалі і здобув свої мільйони незаконним шляхом. Справа в тому, що вирости до звання «мільйонера» меценату допоміг Василь Гурєєв, який придумав шахрайську схему, яку можна використовувати в Мін'юсті. Але світитися в цієї незаконної діяльності він не хотів і вирішив пошукати людину, яку в разі провалу не шкода було здати міліції. До речі, знайти потрібну кандидатуру Гуреєву допомогли саме співробітники МВС. З міліції майбутнього мецената направили до кабінету Гуреєва (меценат неодноразово затримувався київською міліцією за… бомжування). Наступний крок - створили для нього фірму по відмиванню грошей «Енергокомплект» і зробили його директором компанії «Арт-мастер». Саме остання фірма фігурувала у скандалі, саме про неї в доповідних записках на ім'я начальника СБУ і голови Кабміну свого часу писали Роман Зварич, коли очолював Мін'юст, і Сергій Тігіпко, а також з цього приводу до Тимошенко звертався депутат Калетник.

Так от, в структурі Мін'юсту організували компанію «Інформаційний центр», який повинен був займатися програмним забезпеченням міністерства і відати реєстрами. Очолював нову структуру Віталій Добжанський. Саме він з Гурєєвим і втілили корупційну схему в життя.

Фахівці «Інформаційного центру» написали програмне забезпечення для бази реєстрів, але цю програму отримала компанія «Арт-мастер», яка продала її Мін'юсту за кілька мільйонів гривень. Більше того, компанія залишила собі авторські права, і щороку отримувала від держави гроші у вигляді роялті. Таким чином за кілька років нікому невідома компанія заробила кілька десятків мільйонів. Гроші їй капають і зараз. Кожен українець, який платить за послуги нотаріуса, відраховує певну суму на рахунок розробника програмного забезпечення реєстрів, тобто на рахунок компанії «Арт-мастер».

Незаконна схема була виявлена ​​тільки, коли Тимошенко стала прем'єром і ліквідована. Тоді Леді Ю пригрозила міністру юстиції Оніщуку звільненням, якщо він не ліквідує схему відмивання бюджетних грошей.

До речі, коли справа перший раз запахла смаженим, покровителі Дерев'янка вирішили відправити його в народні депутати, щоб він отримав недоторканність. За списками Партії промисловців і підприємців він пройшов до парламенту. Нібито сам Гуреєв просив у Кінаха включити молодого і дуже вірного і перевіреного соратника в квоту партії.

Але Дерев’янко намагається і далі робити хорошу міну при поганій грі і заявляє про припинення свого членства в «Фронті Змін».

«Незважаючи на внутрішньопартійні непорозуміння, мої цінності та принципи не змінюються. Я є чітко опозиційним до чинної влади політиком та підтримую ті принципи і завдання, які ставлять опозиційні політичні сили: необхідність негайного припинення кримінально-олігархічного режиму чинної влади; повний контроль виборця за обраними ним депутатами всіх рівнів та можливість їх відкликання; звільнення всіх політичних в’язнів; захист української мови, церкви та українських духовних цінностей; недопущення економічного чи іншого кабального союзу з Росією та підтримка європейського шляху розвитку України», — відзначає Дерев’янко.

Більше того, він таки не відмовився від ідеї знову потрапити в парламент і заявив, що піде по 87 округу в якості самовисуванця.

Леся, 13.08.2012 10:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини