Сьогодні Вишиванюк агітував за сланцевий газ

Найближчим часом науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відвідають провінцію Альберта (Канада), щоб ознайомитися з роботою факультету видобутку сланцевого газу, відкритого на базі місцевого вищого навчального закладу. Про це на сьогоднішній прес-конференції за результатами візиту прикарпатської делегації до Канади повідомив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

«У провінції Альберта видобутком сланцевого газу успішно займаються більше десяти років, – зазначив голова ОДА. – Там вартість газу складає 120 доларів за тисячу кубометрів».

За словами Михайла Вишиванюка, у Канаді напрацьовано значний досвід екологічно безпечного видобутку сланцевого газу, який можуть запозичити українці.

На переконання голови облдержадміністрації, видобуток сланцевого газу пов’язаний з політичною та економічною безпекою будь-якої країни, «є великим фундаментом збереження суверенітету і незалежності». Саме на такій державницькій позиції неодноразово наголошував Президент України. Як зазначалося на прес-конференції, внаслідок розробок родовищ сланцевого газу Прикарпаття зможе отримати додаткові надходження до бюджетів, нові робочі місця, актуальні соціальні проекти.

«За скромними підрахунками, бюджет області додатково повинен отримати 700 мільйонів гривень, - підкреслив журналістам Михайло Вишиванюк. – Влада України йде на безпрецедентні поступки. Готові виділити 10 відсотків видобутку сланцевого газу, який належить державі, для потреб області».

Леся, 19.08.2013 15:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини