Чи будуть Галичани понад 50 років сплачувати сланцеву контрибуцію декільком єнакіївським жлобам на офшорах? – Юрій Романюк

Дискусія навколо погодження/непогодження Проекту угоди "Про розподіл продукції" між державою Україною, корпорацією "Шеврон" та ТОВ "Надра Олеська" що проходить в стінах Івано-Франківської обласної ради ("Робоча група" з близько 50 осіб) підняла цілий пласт проблемних питань цієї Угоди. Чого вартий лише п. 39 (авторства Уряду України - Азаров і Ко) – «Відмова від імунітету Держави»?

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав депутат обласної ради Юрій Романюк.

За його словами, угода, в якій жодним словом не обговорюється громада областей, вирішення їх соціально-економічних інтересів, не відщепляється жодного кубометру газу або бареля нафти в інтересах громад, на території яких збираються видобувати сланцевий газ, безправний статус не лише сіл, селищ, районів, областей, але й статус держави України знівельований на період понад 50 років до статусу «прав черваків у навозній купі в колгоспній ямі, дивує всіх! Навіть слухняних рядових бійців-депутатів Партії регіонів»! 

«Ось у мене банальне запитання: "як проголосувати і погодити Угоду, якщо громадам Івано-Франківської та Львівської областей від цієї Угоди НЕ перепаде жодної копійки? Зате, штучній "прокладці" відразу "відпилюється" 10% від усього валу продукції! На її офшорні рахунки! І так всі 50 років! І ніхто не зможе внести в Угоду зміни і доповнення понад 50 років. А Угода має переважне недоторкане юридичне право над національним законодавством, усі, понад 50 років?
Інвестор не платить податки! Не сплачує за воду, землю, користування надрами, шутром, піском, тощо! Всі витрати сплачується державою Україна!
За дотримання вимог екологічного законодавства - взагалі мовчу! Це питання - "терра інкогніта" даної Угоди!»
, - пише Юрій Романюк.

Дана редакція Угоди - це перший том нової кримінальної справи проти уряду Азарова, вважає депутат.

«Мене дивує, що такий проект збираються здійснювати без дотримання ст.11 Закону України "Про надра", щодо обов’язкової в таких випадках беззаперечної державної екологічної експертизи!
Мене дивує, у якій глибокій ПРострації абсолютної антидержавності перебуває відповідний підрозділ - управління по захисту та дотриманню національних інтересів в економічній сфері СБУ? Вони вже давно повинні були групою "Альфою" доставити, в кайданках за спиною, клоунів з Грушевського,12 та Банкової,11 - авторів цієї глобальної схеми 50 річного розграбування держави Україна!
Натомість, місія захисту національних інтересів України припаде лише і виключно на декількох десятків беззахисних представників громади області. 
Чекаємо, 23 серпня!»
, - пише Юрій Романюк.

Леся, 25.07.2013 20:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини