Чи видобуватимуть на Прикарпатті сланцевий газ?

У вівторок засідання Робочої групи з даного питання. Вирішив запропонувати свій перелік "віджиму" з Уряду певних поступок і гарантій дотримання інтересів громади області.
Пропоную до відкритого ознайомлення.

ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ УЗГОДЖЕНЬ 
МІЖ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЮ ОБЛАСНОЮ РАДОЮ ТА
УРЯДОМ УКРАЇНИ

1. Входження комунального підприємства “ПрикарпатСланцГаз” у співзасновники та співвласники Проекту з видобутку вуглеводнів на території Олеського родовища, в межах Івано-Франківської області. (Доля 20-25 % від загальної долі/квоти української сторони).
2. Законодавче забезпечення у Бюджетному кодексі України та усіх наступних щорічних бюджетах 50% автоматичне відщеплення усіх рентних платежів зібраних на території області, у бюджет області.
3. Законодавче забезпечення у Бюджетному кодексі України та усіх наступних щорічних бюджетах 70% автоматичне відщеплення екологічних зборів, зібраних на території області, у бюджет області, на екологічні програми.
4. Законодавче забезпечення у Бюджетному кодексі України та усіх наступних щорічних бюджетах 90% автоматичне відщеплення від справляння паливного збору, зібраного на території області у бюджет області, на цільовий ремонт і будівництво автомобільних доріг та мостів.
5. Щорічне гарантоване бюджетне забезпечення ремонту автомобільних доріг та мостів державного значення з розрахунку не менше 500 млн. грн.
6. Доповнення Закону України “Про гірські населенні пункти” додатковими нормами, населеними пунктами, характеристиками вимог та відповідності, виплатами, компенсаціями та доплатами.
7. Бюджетне гарантоване забезпечення щорічних Програм противопаводкових та берегоукріплюючих робіт на випадок повеней, на території області.
8. Припинення протиправної практики щорічного (у грудні) вилучення коштів з бюджетних казначейських рахунків головних розпорядників коштів.
9. Гарантоване бюджетне забезпечення виконання усіх пунктів та доповнення новими Угоди між Урядом України та Івано-Франківської обласної ради від 2010 року.
10. Передача у спільну комунальну власність області всього майна (споруд та земельних ділянок) не залучених у забезпеченні оборони держави що перебуває у власності/на балансі Міністерства оборони України, до кінця 2013 року.
11. Запровадження нового швидкісного нічного потягу “Київ — Івано-Франківськ - Яремче”.
12. Забезпечення негайного капітального ремонту міжнародних трас: “Бельци- Чернівці-Коломия-Івано-Франківськ-Бібірка-Львів”, “Івано-Франківськ -Тернопіль-Хмельницький” та “Стрий — Мукачево”.
13. Бюджетне забезпечення термінових ремонтних робіт та заміни застарілого навігаційного обладнання Івано-Франківського військового летовища (в частині зобов”язань Міністерства оборони України).
14. Бюджетне забезпечення будівництва нового мосту через річку Бистриця в місті Івано-Франківську.
15. Будівництво нової закритої швидкісної ділянки міжнародної (35-40 км) автотраси “Коломия-Івано-Франківськ” (від с. Глибока до с. Марківка; в об’їзд смт. Отинії).

Проектні пропозиції депутата Юрія Романюка (Фракція - “Батьківщина”)

Леся, 15.07.2013 09:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини