На сесії обласної ради розглядатимуть питання «про ситуацію навколо будівництва об’єктів малої гідроенергетики в області»

Сьогодні була Президія Івано-Франківської обласної ради, на якій прийнято рішення розглянути на сесії 21 червня питання "про ситуацію навколо будівництва об’єктів малої гідроенергетики в області", що стосується конфліктної ситуації з будівництвом варварського винищення первісної природи на гірських річках у високогірних куточках Прикарпаття, внаслідок будівництва гідроелектростанцій ДЕРИВАЦІЙНОГО типу, тобто заковування річки у металічну трубу великого діаметру.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» пише депутат обласної ради Юрій Романюк.

«Повторно пропоную обласній раді свій проект рішення ще від 28 серпня 2012 року, яке готувалося і було внесено на 17 сесію облради», - пише Романюк.

Україна ПРОЕКТ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Шосте демократичне скликання

(Двадцять друга сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

Про заборону будівництва об’єктів малої гідроенергетики дериваційного (трубного) типу в гірських річках області

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючі катастрофічні для природи Карпат екологічні наслідки, непоправні втрати та збитки фауні і флорі, від будівництва та роботи міні-ГЕС дериваційного типу, в руслах гірських річок, з метою збереження і примноження природного та туристично-рекреаційного потенціалу карпатського краю, обласна рада

в и р і ш и л а :

1. Заборонити проектування, погодження, будівництво та експлуатацію міні-ГЕС (об’єктів малої гідроенергетики) дериваційного типу в гірських річках області.
2. Доручити прокуратурі області (природоохоронній прокуратурі) опротестувати (внести Приписи) обласній державній адміністрації, районним державним адміністраціям, Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища області, Державній екологічній інспекції області, Агентству Держкомзему в області, управлінню з контролю за використанням та охороною земель в області, обласному управлінню лісового та мисливського господарства, обласному управлінню по меліорації і водному господарству, територіальному управлінню Держгірпромнагляду в області, в місячний термін скасувати (відкликати) всі раніше видані дозволи і погодження на проектування, будівництво та експлуатацію всіх міні-ГЕС дериваційного типу в гірських річках області.
3. Контроль за виконання рішення покласти на заступника голови обласної ради О.Дзесу і постійну комісію обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму (А.Троценка).

Голова обласної ради Василь Скрипничук


Леся, 17.06.2013 19:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини