Янукович не запросив Папу, бо йому Кіріл за «папу» - Романюк

Сьогодні стало відомо, що «у планах Папи Римського відвідань України, у цьому році не має». 
В перекладі з дипломатичної мови це означає, що візит не може відбутися на святкування 1025 річчя Хрещення Руси-України до Києва, у липні ц.р., за жодних обставин, однією з найголовніших яких, є відсутність офіційного запрошення до України Папи Фрациска ІІ президентом Януковичем.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав депутат обласної ради Юрій Романюк.

«Папа, окрім очолення Вселенської Католицької Церкви, одночасно є Главою держави Ватикан (як Президент). Тому, за Протоколом у міжнародному Світі Глав держав прийнято офіційно запрошувати від імені держави. У нашому тяжкому, майже клінічному, випадку, від імені держави Україна, має запросити або сам Янукович, або МЗС від імені держави! 
Янукович, перебуваючи у (по)лоні РПЦ МП, під непереборним впливом Кіріла-Путіна, не отримував благословення Кремля на запрошення до України Папи Римського, на святкування 1025 річчя Хрещення Руси-України Великим Князем Володимиром.
Натомість, отримав наказ - запросити Кіріла, в якості найголовнішого і найпочеснішого гостя!
Всі решта дипломатичні пояснення, про ніби то завантаженість Папи в кінці липня, повязані з візитом до Бразилії на молодіжний фестиваль, є вимушеною дипломатичною "відмовою"!
Святкуємо вже 1025 річницю Хрещення Руси-України, а вивести і позбутися на своїй землі яничар-антиукраїнців, ніяк не можемо»,
- пише Юрій Романюк.

Леся, 04.06.2013 19:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини