Установки з виготовлення пелет мають бути в кожному районі, - Михайло Вишиванюк

У кожному районі області необхідно встановити установки з виготовлення пелет. Таке завдання голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, озвучене на сьогоднішньому засіданні колегії облдержадміністрації. 

Михайло Вишиванюк поставив у приклад Кіровоградську область, де в основі роботи кожного п’ятого опалювального котла – альтернативні джерела енергії.

«Люди скрізь думають про альтернативні джерела, - зазначив Михайло Вишиванюк. – Вони роблять пелети не тільки з дерева, використовують солому, відходи кукурудзи, соняшнику. Є економічні підрахунки, що перехід з газу на альтернативні джерела опалення дає економію у чотирикратних розмірах».

Це, за словами голови ОДА, свого часу зрозуміли у Рогатинському районі. Як прозвучало на колегії зі слів голови Рогатинської РДА Йосипа Нижника, «9 котелень в освітніх закладах на альтернативних видах палива уже працюють, десяту монтують».

Як наголосив Михайло Вишиванюк, «якщо зважити, що стоїть завдання скоротити на 50% споживання дорого імпортного газу, пошук альтернативних джерел енергії – завдання із завдань».

Леся, 27.06.2013 10:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини