Влада Прикарпаття визнала незадовільною роботу місцевих дорожників

Івано-Франківська обладміністрація визнала роботу дорожньої служби області незадовільною і доручила до 1 липня завершити капітальний ремонт усіх доріг державного значення. Відповідне рішення ОДА прийняла 27 травня.

"Є пропозиції до членів колегії прийняти сьогодні рішення: визнати роботу всієї дорожньої служби області незадовільною. Дати доручення - зобов'язати облавтодор вжити всіх заходів і протягом місяця завершити ремонт. Ми вам даємо термін – до 1 липня завершити капітальний ремонт всіх державних доріг в області, включно з дорогами на Косів, Верховину, Надвірну, Ворохту", - заявив на колегії Івано-Франківської обладміністрації її голова Михайло Вишиванюк.

Він вказав, що в  області немає системного підходу до ремонту доріг, а "дороги ремонтують брехнею і на папері". "Десь посеред дороги одну ямку заляпали для відводу очей, потім посеред дороги у другому кінці - другу ляпнули. Якби зробили дорогу, наприклад, з Івано-Франківська до Тернопільської області або з Івано-Франківська до Надвірної, то це системний підхід ", - сказав Вишиванюк.

Він додав, що на його переконання, стан доріг в Івано-Франківській області "найгірший в Україні", а ОДА вже звернулася до Кабінету міністрів з проханням прислати комісію для оцінки стану доріг, "тому що без серйозної допомоги з Києва нам не впоратися", і оцінки роботи всієї обласної дорожньої служби.

"Є пропозиція: сьогодні кадрових рішень не приймати, а дати їм можливість до 1 липня впоратися, а вже за підсумками півріччя прийняти кадрові рішення. Але якщо кадрові рішення будуть прийняті, я маю на увазі зміщення з посад керівників всієї служби, не одного Сендерський (Сергій Сендерський - начальник обласної служби автодоріг - ред), а зміщене буде все керівництво обласної служби і це саме стосується райавтодорів", - зазначив  Вишиванюк.

"Або ви будете працювати, і ця колегія буде для вас гарним сигналом, або всім подякуємо і скажемо: хлопці, спасибі за працю і шукайте собі іншу роботу, а на ваше місце приймемо молодь", - підсумував він.

Як відомо, згідно з даними  Івано-Франківського облавтодра, в області уражено вибоїнами 70% доріг держзначення і 80% доріг місцевого значення. Загалом в   Івано-Франківській області 4110 км автомобільних доріг, з них 1154 км - дороги державного значення, повідомляє Тиждень.

Леся, 27.05.2013 16:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини