Альтернативний проект Рішення Івано-Франківської обласної ради щодо сланцевого газу депутата обласної ради — Юрія Романюка

Альтернативний проект 
Рішення Івано-Франківської обласної ради
депутата обласної ради — Юрія Романюка
03.08.2013р.

ПРОЕКТ
УКРАЇНА
Івано-Франківська обласна ради
Р І Ш Е Н Н Я

від 20 серпня 2013р. №_______
м. Івано-Франківськ

Про погодження проекту рішення 
щодо Угоди “Про розподіл продукції” 
між державою Україна та компанією 
“Шеврон Юкрейн Б.В.” та товариством 
з обмеженою відповідальністю 
“Надра Олеська” 

Заслухавши та обговоривши Проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, щодо погодження Угоди “Про розподіл продукції” між державою Україна та компанією “Шеврон Юкрейн Б.В.” та товариством з обмеженою відповідальністю “Надра Олеська” у складі згідно з додатками, приймаючи до відома рекомендації, доповнення та зміни подані Робочою групою, створеною на виконання протокольного доручення двадцять другої сесії обласної ради шостого демократичного скликання від 21 червня 2013 року, беручи до уваги рекомендації постійних комісій обласної ради, керуючись Конституцією України, а також: п. 2 ст. 11, ч.3 ст.11, ч.4 ст.11 Закону України “Про угоди про розподіл продукції”; п.22 ст. 43, п.п.4 п.6 ч.1 ст.33 “Про місцеве самоврядування”, Водним кодексом України, Земельним кодексом України, Законом України “Про надра”, Законом України “Про охорону навколишнього природного середовища в Україні” та ін., беручи до уваги відсутність обов’язкового висновку Комплексної державної екологічної експертизи; враховуючи наслідки для національних інтересів України легалізації п.39 даної Угоди: “Відмова від імунітету Держави” та п. 7.5 (щодо повернення державою Україна інвестору — ПДВ), а також: п. 28.1 та 30.3 даної Угоди; враховуючи відсутність в даній Угоді законних інтересів громад сіл, селищ, районів області, та відмову КМУ у праві участі у складі Міжвідомчої комісії з організації та виконання угод про розподіл продукції (відповідно до постанови КМУ від 29.11.2000р. №1756) повноважного представника Івано-Франківської обласної ради, що спричинило до повного ігнорування законних інтересів громад області, та відсутності у складі співзасновників Угоди спеціалізованого обласного комунального підприємства, з відповідною часткою у розподілі продукції, Івано-Франківська обласна рада 

В И Р І Ш И Л А:

1. Проект рішення щодо погодження Угоди “Про розподіл продукції” - ВІДХИЛИТИ.
2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з рекомендацією щодо створення нового розширеного складу Міжвідомчої комісії, з повноважним представництвом Івано-Франківської обласної ради, у складі 3 (трьох) осіб, для повноправного представлення інтересів громад області у даній Угоді.
3. Звернутися до КМУ з проханням забезпечити проведення обов”язкової Комплексної державної екологічної експертизи даної Угоди і представити її Івано-Франківській обласній раді.
4. Звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням провести комплексне вивчення даної Угоди на предмет відповідності її Національним інтересам держави, Конституції та законам України.
5. Звернутися до Служби безпеки України з проханням провести комплексне вивчення даної угоди на предмет відповідності її Національним та виключним економічним інтересам держави України.
6. Звернутися до Львівської обласної ради з пропозицією взяти до відома дане рішення сесії Івано-Франківської обласної ради.
7. Дане рішення оприлюднити в усіх обласних комунальних та інших (за згодою) засобах масової інформації.

Голова обласної ради Василь Скрипничук

Проект рішення носить незавершену
редакційну версію, яка може змінюватися 
і доповнюватися всіма іншими розумними
та аргументованими доповненнями.

Леся, 05.08.2013 10:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини