Цього року дитячому лікувально-оздоровчому таборові «Сокіл» виповнюється 40 років

Цьогоріч за літню зміну табір санаторно-курортного типу «Сокіл» оздоровив понад 1600 дітей. За словами директора закладу Михайла Мисіва, у «Соколі» намагаються забезпечити дітям відпочинок та оздоровлення на найвищому рівні. Переконатися в цьому змогли журналісти обласних засобів масової інформації, що побували в оздоровчому закладі у рамках прес-туру.

Розвиткові та стабільній роботі у «Соколі» насамперед завдячують місцевому інвесторові - Бурштинській ТЕС. Також суттєву підтримку роботі лікувально-оздоровчого закладу надають і обласна та районна влада. «Готуючись до цьогорічного літнього сезону в таборі вдалося вирішити чимало нагальних проблем, проте ще більше плануємо зробити в наступному році. Насамперед, маємо намір відремонтувати плавальні басейни, придбати бальнеологічне обладнання та поновити холодильні камери» - розповів журналістам керівник закладу Михайло Мисів.

«Лікувально-оздоровчий табір «Сокіл» можна назвати взірцевим. Проте так на Прикарпатті працюють не всі табори, - визнає заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Володимир Дутчак. – Деяким відпочинково-оздоровчим дитячим закладам бракує коштів та відповідної бази. Але пори все, цього року на Прикарпатті у рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, вдалося охопити літнім відпочинком та оздоровленням понад 92 тисячі дітей».

Київська, Житомирська, Львівська, Запорізька області – це далеко не вся географія регіонів, дітей з яких приймають у «Соколі» протягом лише цієї  літньої зміни.

Відпочинок та розваги, розповідає заступник директора табору  по виховній роботі Олена Москалець, - це все на плечах вихователів. У «Соколі» діють найрізноманітніші творчі гуртки та майстер-класи, також тут постійно організовують свята, карнавали, дискотеки. Дозвілля дітей намагаються організувати в ногу з часом, тому в ігровій формі,  навіть навчають основ бізнесу.

Проте найголовніше в таборі це оздоровлення. Переважно сюди потрапляють діти із захворюваннями хребта та стіп. Кваліфіковакні медики рекомендують їм електрофорези, грязеві ванни, масажі, лікувальну фізкультуру.

Леся, 16.08.2013 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини