Іноземні волонтери звинуватили AIESEC у брехні

Представники групи міжнародних студентів, які приїхали в Івано-Франківськ на запрошення місцевого комітету організації AIESEC в рамках проекту «Світ без кордонів», звинуватили керівництво організації в невідповідності умов стажування, заявлених на івано-франківськими активістами AIESECу в інтернеті таким, що є в дійсності.

«В нас тут дуже важкі умови перебування. Було зазначено, що нас тут забезпечувати їжею два рази на день, але починаючи з першого дня відколи я тут, то витрачаю власні гроші на їжу. Крім того, умови проживання в гуртожитку дуже жахливі. Я змушений спати на ліжку, яке виглядає як дошка і навіть не маю чим вночі вкритися», - розповів студент з Тунісу Белхассен Мейрі.

Крім того, волонтери звинуватили керівництво відпочинкового табору в сексуальних домаганнях.

«Нас направляли в літній табір «Дружба», в мене є ім’я директора цього табору, цей чоловік зробив дуже жахливі речі щодо мене і Ясіна – нас сексуально принижували. Я не розумію, як можуть направляти людей до такого табору не знаючи, що там відбувається. Якщо таке сталося зі мною дорослим, то, що тоді може трапитися з дитиною?», - заявив Белхассен Мейрі.

На прес-конференції була присутня і обвинувачувана сторона, представники якої запевнили в протилежному.

«Представники AIESECу були дуже люб’язні і допомагали мені в усьому. Вони зробили більше, ніж будь-який інший локальний комітет. Я погоджусь, що приміщення не є задовільними, але студенти гуртожитків завжди нам допомагають і є завжди поруч», - сказала Яра з Єгипту.

Організація частково визнає свою вину, але вони намагалися зробити все можливе.

«Частина їхньої правди є, але ми завжди їм казали, якщо щось буде не так, то ви нам говоріть, адже організація для того тут є, щоб виправити ситуацію. До мене студент Тунісу подзвонив тільки один єдиний раз. Коли ми дізналися про сексуальні приниження, то одразу забрали студентів з табору, хоч фактів, які це б підтвердили не було», - зазначив президент організації AIESEC в Івано-Франківській області Микола Бризіцкий.

Леся, 25.08.2011 11:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини