В Івано-Франківську на пам’ятник Папі Івану Павлу ІІ ні копійки не зібрали

В квітні цього року сесія Івано-Франківської міськради за проханням міського голови Віктора Анушкевичуса прийняла рішення щодо встановлення пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ.

За словами міського голови, пам’ятник буде встановлений на початку вулиці Івану Павлу ІІ, там де закінчується вулиця Миру. А саме - на площі перед приміщенням колишнього ЖЕО №8, яка була предметом протистояння між одним забудівників та громадою Івано-Франківська.

Тоді ж Віктор Андрюсович висловив думку, що його мають спорудити за благодійні пожертви мешканців міста.

«Іван Павло ІІ був дуже скромною людиною при житті, а тому не схвалив би встановлення помпезного пам’ятника. Він заслуговує на те, щоб усією громадою зібрати кошти на його пам’ятник. З цією метою вже дано доручення фінансовому управлінню та відкрито благодійний рахунок для збору коштів на встановлення пам’ятника Івану Павлу ІІ в Івано-Франківську. Я особисто і моя родина внесе пожертву на будівництво цього пам’ятника також», - зазначив міський голова.

За словами мера, щоб зібрати необхідну суму (близько 200- 250 тис. грн.) потрібно до 6 місяців. Тоді ж Віктор Анушкевичус зауважив, що  вже є кілька пропозицій від скульпторів щодо вигляду погруддя.

З огляду на те, що вже пішов четвертий місяць збору коштів, кореспондент «Бліц-Інфо»вирішив дізнатись, скільки вже «накапало» на благодійний рахунок.

За інформацією Івано-Франківського фінансового управління на благодійний рахунок для збору коштів на спорудження пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ в Івано-Франківську взагалі не надходило ніяких коштів.

Стає зрозуміло, що навіть мер «забув» внести пожертву.

Щодо благодійності івано-франківців, то ситуація теж зрозуміла. Адже відповіді на запитання - де була розміщена інформація про збір коштів на пам’ятник у кулуарах влади не знайшлось.

Для людей, що все ж таки хочуть долучитись до збору коштів на спорудження пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ в Івано-Франківську надаємо реквізити:

       Одержувач платежу: міський бюджет м. Івано-Франківська

       50110000

       Код: 37952250

       р/р: 31512931700002

       МФО: 836014

       УДКСУ в м. Івано-Франківську

       Призначення платежу: на спорудження пам’ятника Івану Павлу ІІ

Леся, 18.07.2013 14:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини