Міський голова Коломиї не володіє ситуацією в місті та порушує чинне законодавство?

У минулому номері тижневика «Коломийські ВІСТИ» ми вже писали про незаконну спробу комунальної служби встановити автобусну зупинку на площі прямісінько перед катедральним собором Преображення Христового. Тоді вчасне реагування священників і депутатів міської ради запобігло ганебним незаконним діям. Адже в міській раді було усно повідомлено, що жодного погодження відповідних служб на встановлення зупинки немає.

Журналісти тижневика вирішили офіційно звернутися за поясненням до міського голови, адже такі дії комунальників мають бути регламентовані певними рішеннями вищих органів влади.

Нагадуємо, що того ж  дня ситуацію у міській раді конкретно ніхто не зміг пояснити, а комунальники лише сказали, що отримали вказівку встановити відповідні знаки, на що тоді працівник міської ради виправдався, що міський голова лише дав вказівку виготовити відповідну документацію на встановлення зупинки.

Оскільки термін відповіді на інформаційний запит, що становить 5 робочих днів, дав можливість можновладцям добре помізкувати, то нам вони дали відповідь, що «необхідність переносу автобусної зупинки в інше місце виникла через аварійну ситуацію на проїжджій частині вулиці Театральна біля Палацу культури Народний дім під час зупинки громадського транспорту».

З даної відповіді випливає, що зупинка на розі вулиці Шевченка, біля в’їзду на територію Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття, незаконна? Адже у відповіді йдеться про те, що переносять зупинку з вулиці Театральна біля Палацу культури Народний дім, яка вже довший час і так не функціонує.

На даний момент розібратися складно, адже відповідь на запит треба чекати 5 днів, тож уже в наступному числі тижневика «Коломийські ВІСТИ» будемо з’ясовувати, де має бути зупинка, хто має визначати її місце розташування та чому чиновники нехтують законодавством.

Виходить, що або міський голова не знає, що в нього робиться в місті, або ж просто вирішив вину за свої діяння та вказівки перекласти на підлеглих. У відповіді на інформаційний запит нам повідомили, що роботи з перенесення автобусної зупинки громадського транспорту біля катедрального собору Преображення Христового були розпочаті за вказівкою начальника відділу управління комунальним майном М. Михалушка.

На даний момент, за інформацією з інформаційного запиту, роботи зі встановлення автобусної зупинки біля собору припинили.

 

 

Олександра Щербакова, Коломийські ВІСТИ

Леся, 01.07.2013 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини