Зінаїда Болюк: Вчитель має працювати так, аби діти йшли у світ добре озброєні знаннями, а батьки – дбати про виховання дітей за високими моральними принципами

На Івано-Франківщині вперше з ініціативи Громадської ради при облдержадміністрації, комітету з питань освіти і науки, проведено обласну конференцію для батьків.

«Ініціатива проведення такого заходу – крок до громадянського суспільства, - наголосила у коментарі прикарпатським журналістам начальник управління освіти і науки департаменту науки, освіти, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Зінаїда Болюк. – Якщо батьки сплачують податки, вони мають право запитати, чи дає якісну освіту сучасна загальноосвітня школа».

На конференції, яку її ініціатори назвали Форумом батьків, депутат обласної ради Зінаїда Болюк поінформувала присутніх батьків, представників депутатського корпусу, громадськості про основні успіхи та проблеми розвитку освітянської галузі в сучасних умовах. Наголошувалося на надмірному навантаженні школярів (особливо початкових класів), виграшних позиціях міських навчальних закладів у порівнянні з сільськими, важливості комп’ютеризації шкіл, «охоплення» вихованців шкіл оздоровленням та змістовним літнім відпочинком, відповідно до нових соціальних ініціатив Глави держави «Діти – майбутнє України».

«Вчитель повинен зрозуміти, що має працювати так, аби діти йшли у світ добре озброєні знаннями, а батьки – дбати про виховання дітей за високими моральними принципами. Щоб вони були гідними громадянами, - переконана Зінаїда Болюк. – Інакше ми не збудуємо держави».

Організатори Форуму батьків запланували поширити досвід його проведення у кожному районі області.

Леся, 01.06.2013 11:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини