Прокуратура перевірила якість харчування школярів на Косівщині

За неналежну організацію харчування учнів прокуратура Косівського району вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності трьох директорів шкіл.

На Косівщині функціонує 56 шкіл, в яких навчається понад 10 тисяч учнів. Прокуратурою із залученням спеціалістів Косівської районної санітарно-епідеміологічної служби проведено перевірку організації якісного та раціонального харчування у загальноосвітніх начальних закладах району.

Перевіркою встановлено, що  в окремих школах правила та норми харчування порушуються. Зокрема, в буфетах продається заборонена продукція – чіпси, сухарики, газовані напої та інші товари, які містять синтетичні барвники, консерванти та підсолоджувачі, шкідливі для дитячого здоров’я. В одній з шкіл м. Косова перші та другі страви готували з м’яса, на яке були відсутні документи, що засвідчували його якість. Аналогічні порушення допускались в Лючанській та Нижньоберезівській школах.

Крім того встановлено, що у працівників шкільних кухонь цих закладів відсутні довідки про проходження обов’язкових медоглядів. Вказані порушення стали можливими через недостатній контроль з боку керівництва шкіл .

За результатами перевірки прокуратурою району внесено подання начальнику відділу освіти Косівської райдержадміністрації. Прокуратура вимагає усунути виявлені порушення та притягнути до дисциплінарної відповідальності директорів шкіл та спеціаліста відділу освіти, який відповідає за організацію харчування в школах. 

Леся, 15.05.2013 13:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини