Львівські «гастролери» не побачать волі декілька найближчих років

Восени 2012 року, івано-франківський мікрорайон «Пасічна» та місто Калуш «накрила» ціла хвиля квартирних крадіжок. Користуючись відсутністю у помешканнях господарів, невідомі особи за допомогою слюсарного інструменту зламували серцевини дверних замків та проникали до квартир, звідки викрадали гроші, коштовності, побутову техніку, колекційні монети і навіть зброю.

Під час проведення судового слідства, на лаві підсудних Івано-Франківського міського суду опинилося двоє мешканців сусідньої Львівської області – міст Дрогобич та Стебник (1985 р. н. та 1990 р. н. відповідно). Молодший співучасник на момент проведення слідства вже відбував іспитовий термін покарання за ст. 184 ч. 3 Кримінального кодексу України, а щодо старшого тривало судове слідство у Дрогобицькому міському суді, де його обвинувачували за ст.185 чч. 1, 2, 3, 4 та ст. 309 ч.1 ККУ.

Молодикам інкримінувалось вчинення цілої серії крадіжок чужого майна, які вони здійснили у містах Івано-Франківськ, Калуш, Долина, Дрогобич, а також у селищі Брошнів-Осада.

Проводячи судове слідство, Івано-Франківським міським судом було встановлено, що даними злочинцями (незалежно від того чи діяли вони в парі, чи окремо), було скоєно 22 епізоди посягань на чуже майно.

Івано-Франківським міським судом також було встановлено, що проводячи досудове слідство і здійснюючи обшук в квартирі одного із підозрюваних у місті Дрогобич, правоохоронцями крім частини викрадених речей, було виявлено наркотичні засоби та цілий арсенал зброї.

Завершивши судове слідство, Івано-Франківський міський суд ухвалив:

засудити мешканця міста Дрогобич, Львівської області, 1985 р. до п'яти років позбавлення волі з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі;

засудити мешканця міста Стебник, Львівської області, 1990 р. н. до чотирьох років трьох місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі.

Крім того, засудженим також доведеться відшкодовувати цивільні позови усіх потерпілих.

Леся, 16.05.2013 10:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини