Шахраїв, які викрадали кошти з банківських карточок, судитимуть

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт в кримінальному провадженні щодо чотирьох молодиків, які в складі організованої  групи шахрайським способом знімали гроші з банківських карточок громадян.

Досудовим слідством встановлено, що зловмисники діяли згідно чіткого плану. Розробив схему незаконного збагачення 25- річний чоловік, який раніше працював в банку. Саме  з колишнього місця роботи він виніс базу даних клієнтів з усіма паспортними та контактними даними. Жертв обирали серед 27- 37 річних громадян.

Шахраї телефонували людям та представлялися менеджерами фінустанови. Під приводом посилення заходів безпеки банку випитували у потерпілих коди послуг «зняття готівки без картки». Після цього, використовуючи вказану послугу, знімали з банкоматів готівку. Таким чином з жовтня 2012 року по січень 2013 року шахраї заволоділи коштами на суму понад 120 тисяч гривень. Загалом від їх махінацій постраждали 54 клієнти банку з Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької, Хмельницької областей.

Правоохоронці затримали шахраїв «на гарячому», біля одного з банкоматів у м.Снятині, саме під час того, як вони знімали гроші. У них вилучено ноутбук, на якому містилася база даних клієнтів та телефони, з яких здійснювались дзвінки.

Досудове слідство у кримінальному провадженні щодо молодиків завершено. Тепер за свої шахрайські дії  вони відповідатимуть у суді.

Леся, 16.05.2013 10:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини